Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bukveggsbrokk?

Spørsmål

Hei Jeg har et punkt ca 3-4 cm ut og ca 2-3 cm opp fra navlen, på venstre side. Punktet er på samme sted, har vært det i ca 3-4 uker, og er stikkende og mer som å trykke på et blåmerke. Svært ømt. Det er kun ved stående/sittende stilling det er ømt. Det er ikke vondt når jeg strammer magemuskulaturen eller når jeg ligger avslappet. Det kjennes ikke ved aktivitet - oppfører seg veldig som et blåmerke i så måte. Det har vart lenge nok til at jeg ikke lenger tror det kommer av støt, og det er ingen andre symptomer. Hadde kraftig og vedvarende blødning to ganger for ca en måned siden (blødde i til sammen ca. 3 uker med en uke mellomrom. Men jeg har antatt at dette var menstruasjon/eggløsning, og at det var tilfeldig at det oppstod samtidig). Hva kan dette være?

Kvinne 38
Svar

Hei.


Dette er et noe pussig og uvanlig symptom, og det får meg til å tenke på en litt sjelden type brokk som heter Spigellis hernie. (Hernie = brokk) Det er en type brokk i bukveggen, hvor fett fra bukhulen kan komme i klem mellom muskellagene i buken. Hvis du googler "spigellian hernia", vil du se bilder av hvor dette er lokalisert, og både lokalisasjonen og din beskrivelse kan tale i denne retning. Derfor synes jeg du skal ta den muligheten opp med din fastlege.

En annen alternativ forklaring kan være en hudnerve som ligger i klem av en eller annen årsak. 

Lokalisasjonen du beskriver, 3-4 cm ut og ca 2-3 cm opp fra navlen, gjør at en kan utelukke sammenheng med kvinnelige kjønnsorganer / menstruasjon / eggløsning, som du nevner her.

Her kan du lese et annet Lommelegesvar om Spigellis hernie. Der er det også et bilde av lokalisasjonen, som stemmer godt med det du beskriver.


https://www.lommelegen.no/mage-og-tarm/legesvar/smerter-i-bukveggen-spigellis-hernie-brokk/73394818


Ha det bra.