Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Brystsmerter etter snømåking.

Spørsmål

Hei igjen. Mann 27 år med brystsmerter etter snømåking og ingen mistanke om hjerte sykdom. Takk for eit bra svar, mykje bedre enn kva andre leger har svart meg. Alle desse smerten kom som sagt i slutten av januar. Perioden før dette var eg meget aktiv trente 5-6dager i uken og skiturer når eg hadde fri fra jobb. Trente mykje styrke trening og løping, og min jobb er ganske fysisk tung. Sommeren 2017 var eg på tur kvar dag i 3mnd med eit par untakk med kviledager innimellom. Kan smertene som eg opplever skyldes at eg har vert for aktiv og for lite kvile? Kan nevne at oktober 2017 krasjet eg i 80kilometer i timen. Ingen skader blei påvisst etter undersøkelsen.Det som oftevirker er og smøre tigerbalsam på dei plassene det er vondt. Er veldig trygg på at det ikkje er noko farleg da eg har vorte undersøkt veldig bra. Smertene opptrer avogtil når eg går på ski, spesielt når eg tar litt i med skistavene. Har eit sunt og bra kosthold. Kan det hjelpe og trene eller trenger eg kvile? Takker på forhånd for svar.

Mann 27
Svar

Hei igjen. Så fint at du fant noe av nytte i mitt forrige svar.

Nå forstår jeg at du slett ikke er i mangel av trening, hvilket jeg luftet i forrige svar. Du lurer derimot på om du kan ha trent for mye, og hatt for lite hvile. Det er et godt spørsmål, for når det gjelder det meste her i verden, ikke minst helse, kropp og trening, så er det slik at Den Gyldne Middelvei oftest er det beste, og for mye og for lite av noe ofte ikke er bra. Det gjelder trening også.


Du spør nå om det kan hjelpe og trene, eller om du trenger hvile, og at du kanskje har trent for mye. Som du sikkert forstår, er det ikke mulig for meg å gi deg noe konkret svar på dette. Jeg tenker at du kan forsøke om hvile og heller lite trening i en periode hjelper, og du kan forsøke om mer trening i en periode hjelper eller forverrer. Det er nok eneste metoden du kan få svar på dette gode spørsmålet ditt.


Det er bra at du er trygg på at ikke dine smerter skyldes noe farlig. Jeg tenker også at dersom vi har en smerte vi ikke er bekymret for, og som vi vet ikke skyldes noe farlig, så tåler vi en slik smerte langt bedre, og vi kan lettere "gi blaffen" i det, enn en smerte som vi frykter og om en er redd det kan skyldes alvorlig sykdom. Derfor kan du nok trygt forsøke å "øve" på å overse smertene også, i den grad det lar seg gjøre.


Jeg håper og tror at dette vil gå greit over etterhvert, og at du finner greie løsninger er jeg rimelig sikker på. Ha det bra og lykke til!