Brudd i kneleddet

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt diffuse knesmerter i flere år, uten at det har hatt særlig betydning for dagliglivet. Opplever derimot nå noen sterkere og konkrete smerter i høyre kne. Har tatt MR av kneet, og fått i resultat at det dreier seg om en "posttraumatisk" skade, sannsynligvis etter et fall i april. Det skal sies at jeg ikke merket noe umiddelbart etter dette fallet, og disse konkrete smertene startet først for 2-3 måneder siden. Det vil si at det har vært ca. 4 måneder fra fallet, til disse smertene startet. Jeg fikk også beskjed om at dette kommer til å heles av seg selv. At det rett og slett ikke er noe stort. Om det, hypotetisk sett, skulle være et resultat av dette fallet, er det nå gått 6 måneder siden april, og smertene burde i beste fall ha vært borte, eller bedret seg. Jeg opplever derimot at disse forverres i økende grad. Smertene kommer som regel etter 20-25 minutters aktivitet på høyre ben. I første omgang, oppleves det som at beinet/kneet er "slitent", og ikke orker mer, før det så fører til sterke smerter på toppen av kneet, som stråles ut til både høyre og venstre side av kneskålen i ulik grad. Mens smertene er på sitt verste, kjennes det også ut som om kneet (og selve beinet) bøyes oppover, altså ikke nedover, som normalt. Ofte oppleves også denne strålingen helt ned i venstre side av beinet. Smertene føles tikkende/bombende, og krever gjerne flere timer med hvile, før det roer seg igjen. Etter mye og men med legen, har jeg fått beskjed om å ta dette opp med fysioterapeut. Jeg opplever det derimot lite logisk å ta en fysisk "posttraumatisk" skade, som synes på MR, med fysioterapeut. Jeg lurer altså på hva jeg kan gjøre for å få en løsning på problemet. Det er jo ikke forsvarlig at jeg må gå rundt med slike smerter over så lang tid, i tillegg til at jeg opplever at smertene nærmest daglig, forverres. Har også lagt ved beskrivelse fra radiolog, samt alle bildene fra MR. Tusen takk for hjelpen!

Mann 19

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Det har sneket seg inn skrivefeil i MR-beskrivelsen, og jeg ble nødt til å se gjennom bildene du har lagt ved for å skjønne hva som var påvist. Det viser seg at det sitter en forandring i øvre nede på skinnebeinets utside.


Disse forandringene ser svært ferske ut hvis man ser på MR-bildene dine. Det er altså tale om et brudd i skinnebeinet, men det er vanskelig å si noen om hvilket brudd det er tale om ut fra MR alene, og jeg ville anbefalt at du får tatt et CT-bilde av kneet, som er mye bedre til å vurdere skader i skjelettet. For å håpe på bedring bør du avlaste kneet i 6 uker med krykker, og jeg er usikker på hvilken rolle en fysioterapeut skal ha, før man vet hvilken skade det er tale om, og omfanget.


Hvis man ikke kan sette en sikker diagnose på tilstanden din, ville jeg bedt om å bli vurdert av en ortoped før jeg slo meg til ro med forespeilet behandling.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-