Brennende følelse under fotsålene

Spørsmål

Jeg har i mange år vært plaget med at det føles som det brenner under fotsålene mine når jeg står rett opp og ned over tid. Viss jeg beveger på føttene mens jeg står så brenner de mindre. Jeg bruker fotsenger for stiv plattfot på begge føttene. Er det fare dette vil bli verre over tid når plagene har vært relativt stabilt i mange år.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


En beskrivelse av brennende fornemmelse skyldes ofte en eller annen tilstand hvor nerver er involvert. Det finnes ulike tilstander som kan oppstå i føttene - den vanligste er kanskje en eller anne form for nevropati, hvor de små følenervene i huden ikke formidler korrekte signaler, eller formidler signaler på feile stimuli. Det kan være ulike årsaker til dette, i noen tilfeller finner man ikke en bakenforliggende årsak.


En annentilstand kalles tarsal tunnel syndrom, og oppstår ved at den store følenerven til fotsålen av ulike grunner er påvirket. En slik påvirkning kan være anatomiske avvik, lokale forhold som gir trykk mot nerven, forandringer etter skader, men i noen tilfeller også trykk mot nerven fra normal anatomi.


En annen sjeldnere årsak til slike symptomer som du beskriver, kan være en mer sjelden tilstand som kalles erythromelalgi. Dette er en tilstand hvor fordelingen av blod i de fine blodkarene ikke fungerer skikkelig, og kan gi opphav til brennende smerter. Oftest er det samtidig en ganske karakteristisk rødme i huden ved denne tilstanden.


For å komme nærmere et svar på dette kan det være lurt å bli vurdert av en nevrolog, eventuelt også en hudlege.


Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn