Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Brennende følelse under fotsålene

Spørsmål

Jeg har i mange år vært plaget med at det føles som det brenner under fotsålene mine når jeg står rett opp og ned over tid. Viss jeg beveger på føttene mens jeg står så brenner de mindre. Jeg bruker fotsenger for stiv plattfot på begge føttene. Er det fare dette vil bli verre over tid når plagene har vært relativt stabilt i mange år.

Svar

Hei!


En beskrivelse av brennende fornemmelse skyldes ofte en eller annen tilstand hvor nerver er involvert. Det finnes ulike tilstander som kan oppstå i føttene - den vanligste er kanskje en eller anne form for nevropati, hvor de små følenervene i huden ikke formidler korrekte signaler, eller formidler signaler på feile stimuli. Det kan være ulike årsaker til dette, i noen tilfeller finner man ikke en bakenforliggende årsak.


En annentilstand kalles tarsal tunnel syndrom, og oppstår ved at den store følenerven til fotsålen av ulike grunner er påvirket. En slik påvirkning kan være anatomiske avvik, lokale forhold som gir trykk mot nerven, forandringer etter skader, men i noen tilfeller også trykk mot nerven fra normal anatomi.


En annen sjeldnere årsak til slike symptomer som du beskriver, kan være en mer sjelden tilstand som kalles erythromelalgi. Dette er en tilstand hvor fordelingen av blod i de fine blodkarene ikke fungerer skikkelig, og kan gi opphav til brennende smerter. Oftest er det samtidig en ganske karakteristisk rødme i huden ved denne tilstanden.


For å komme nærmere et svar på dette kan det være lurt å bli vurdert av en nevrolog, eventuelt også en hudlege.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-