Bortdovning i føtter

Spørsmål

Hei. Begge føttene fra ankel og ned "visner" vekk. Pågått gradvis over lang tid. Føttene føles "døde", liten følelse i dem. Jeg kan gå på dem men noe er galt. Den ene foten har en tendens til å hovne voldsomt opp i.f.m. et feberutfall jeg hadde tidligere. Jeg kan bevege tærne men det føles veldig merkelig og unaturlig stivt. Bevegelsen/følelsen har som sagt blitt verre over tid og gjelder kun fra ankel og ned. Ankelen kan beveges men føttene kjennes som to "døde" objekter. Det er ingen store smerter til vanlig. Bevegelsen dog var veldig hemmet når det var opphovnet, da var ankelleddet også smertefullt. Jeg tar dbl dose vanndrivende med Furosemid.

Mann 66

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Dette virker å være relatert til noe som rammer nervene dine. Mest av alt høres slike utfall du beskriver ut som en perifer nevropati. Dette er en tilstand hvor de små nervefibrene ikke evner å opprettholde sin funksjon, og det oppleves ofte som om beina, og noen ganger hendene, viser hen, og det begynner ytterst i tærne og kryper gradvis oppover.


I noen tilfeller finner man en utløsende årsak til dette, andre ganger ikke. Jeg anbefaler at du får dette vurdert hos en nevrolog.


Ellers kan slik stivhet du beskriver, også være forårsaket av betennelse i ledd. Noen ganger får man dette som en forbigående betennelse, etter ulike infeksjoner andre steder i kroppen. Det vil da være selvbegrensende, og går som oftest over når det utløsende infeksjonen er sanert. Andre ganger kan slike betennelser vedlikeholdes av kroppens eget immunforsvar, og vil trenge behandling for å dempe denne betennelsen. Utredning av dette bør skje hos en revmatolog.


Jeg foreslår derfor at du får en vurdering hos disse spesialistene, hvos du og fastlegen ikke selv finner ut av det.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-