Betennelse på utsiden av foten

Spørsmål

Hei, jeg har nå vært hos to leger, fastlege og en lege ved en privat legevakt. Da disse ikke kunne gi meg hverken svar eller behandling oppsøkte jeg en fotterapeut som heller ikke ante hva dette var. Hun trodde det var en belastningsskade, muligens fra en ortopedisk såle og satte på en form for avlastning. Problemet er: i ca 2 uker har jeg nå hatt en rød kul på ca 1,5-2 cm i området på yttersiden av høyre fot, rett over "søkket" mellom hel og fot. Det er også et rødt område rundt kulen. Dette har på 2 uker ikke blitt større, men heller ikke mindre. Det svir og er såpass vondt å gå og ha på sko at jeg har forsøkt å unngå dette mest mulig. Det svir også innimellom når jeg holder foten i ro. I tillegg har jeg vært veldig øm under foten i samme område og der har jeg litt fortykket hud (træl). Fotterapeuten sa at det var ingen liktorn eller hud som hun kunne slipe vekk. Legen på Drop In forsøkte å drenere kulen, men det var ingenting i den, bare blod. Jeg gikk så i tre dager før jeg var hos fastlegen. Hun ante heller ikke hva det var, men ville ikke stikke eller snitte i den pga infeksjonsfaren. CRP var på 5. Fikk bare beskjed om å se det an. Huden er hel uten sår, men jeg har brukt litt Brulidin og dekket over med bandasje. Da jeg synes at dette virker som det kanskje er noe ortopedisk spør jeg deg. Nå som det er Coronavirus alle steder har jeg liten lyst til å oppsøke fastlege eller kir.pol. på Vestre Viken.

Kvinne 68
Svar

Hei!


Du beskriver en tilstand med hevelse, rødme og smerter på utsiden av foten. Disse symptomene er beskrivende for en inflammasjon eller irritasjon i vevet. En slik irritasjon kan oppstå som følge av mekaniske forhold, infeksjon, eller ved at kroppen angriper sitt eget vev. Det er dessverre ikke lett for meg å si hva dette kan være ut fra de opplysninger som foreligger, eller de bilder som er oversendt. Så vidt jeg skjønner er dette fra et område i foten hvor det løper et par sener, men ellers ikke så mye annen relevant anatomi. 


Så fremt dette ikke utvikler seg i negativ retning og du begynner å fremvise symptomer på infeksjon, ville jeg i lys av dagens situasjon ventet litt. Hvis det ikke gir seg, og pandemisituasjonen kommer under kontroll, får du ta kontakt med en poliklinikk på sykehuset slik at du får dette vurdert også her.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-