Bekymret for alvorlig sykdom

Spørsmål

Hei. Skrevet inn et par ganger om samme tema nå, men da direkte rettet til om det kunne være blodpropp, kreft eller lignende. Tenker gjerne det verste når man sliter med helseangst. Jeg har hatt vondt i venstre fot når jeg går i 3-4 mnd. UHovedsakelig gått på kun asfalt. Jeg er 30 kg overvektig og plattfot. Spesielt på ene beinet. Jeg har vært hos kiropraktor. Vikar for fastlege og privat lege på volvat. Fikk en hevelse på siden ved ankelen i samme fot som smertene har vært. Begge legene mente dette var en betennelse og den kunne jeg bare la være. Den kom trolig av feilbelastningen av foten som gikk innover til den siden. Voltaren hjalp på smertene en uke, men tok ikke vekk hevelsen. Dette var da jeg oppsøkte privat lege. Han syns ikke hevelsen var en kul han heller, men en betennelse. Jeg skulle kjøpe nye sko, evt såler og heller gå i terreng fremfor asfalt. Også gjøre tøyeøvelser. Med helseangst sitter man alltid med en del spørsmål. Verken kiropraktor eller to leger har nevnt MR eller lignende. Skal sies at både privatlegen og kiropraktor mener jeg er plattfot og har fått plantar fascitt. Jeg syns smerten/verkingen har satt seg i bakside legg og litt foran i lår. På kvelden føler jeg også at foran på låret er det varmt, men kan verken se hevelse eller at det er rødt. Legen sa det er normalt det kan forplante seg oppover ved feilbelastning. Hva kan varmefølelsen jeg kjenner være? Er jeg godt nok undersøkt? Man er jo redd det kan være noe annet. Men ingen har nevnt det eller videre undersøkelser.

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Du er blitt grundig undersøkt av ulike leger og symptomene du beskriver passer godt med feilbelastning av foten og plattfot. Dette skaper en betennelse i vevet som både gir hevelse og varmefølelse. Det er helt normalt! Smerten kan også bre seg opp mot leggen. Det er her ingenting som taler for alvorlig sykdom, hverken kreft eller blodpropp. MR undersøkelse basert på symptomene er også unødvendig.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-