Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Beinhinnebetennelse?

Spørsmål

Hei.Takk for greit svar. Har du hørt om noe lignende? Leggene er i "triggemodus" ca. 3-4 dager og da må jeg ligge helt stille for den minste bevegelse trigger og det blir vondt. Hver fjerde dag cirka så går det over til den "gode modusen" der kroppens eget forsvarssystem virker bedre og tar alle vondter som oppstår og jeg kan gjøre hva jeg vil. Det varer 4-25 timer helt tilfeldig så går det tilbake til "triggemodus" Det oppstod første gang få dager etter en betennelseskur på en drøy uke. Jeg gjorde et feiltrinn med høyre bein som medførte betydelig oppbluss i kurperioden. Måtte være i senga resten av dagen og kjenne ubehaget. Det var vel det som forstyrret prosessen og da ble det slik "av og på modus". Forklaring 2: Kroppens forsvar greier ikke å ta betennelsen og gir opp og prøver noen dager seinere. Før den gode modusen kommer så kan lårene være varme i 1 time forut eller at leggene er kalde fra starten. Hvis den gode modusen var på hele tiden ville problemet være løst. Fysioterapeuten sa "Dette høres ut som overbelastningsskade. Muligens en Beinhinnebetennelse".' Frykter bare at NSAID-medisin som Ibuxgel er kan forkludre kroppens tilheling. Angående 2 ganger daglig i 3 uker.

Mann 51
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe spørsmål, og jeg ser heller ikke indirekte hva du eventuelt ønsker informasjon om, beklager. Jeg ser imidlertid at du har laget deg noen teorier om sykluser med "triggermodus" og "gode modus", ut fra hva du har observert. Jeg skjønner hvordan du har tenkt, men samtidig må jeg også informere om at en slike on/off teori ikke er noe som jeg kan dele med deg eller forstå, rent medisinsk, om det skulle være tilfelle. Jeg tenker også at det å lage en slik teori eller forklaringsmodell, ikke har noen praktisk nytteverdi for deg, i spørsmålet om hvordan du skal bli kvitt dette. Teorier om årsaker og sammenhenger osv, er jo kun interessante dersom de kan ha praktiske konsekvenser, i ditt tilfelle om hvordan du kan bli raskest mulig kvitt dine plager.

Da tenker jeg enklere, ut fra kunnskap om slike plager, og erfaringer om hva som hjelper, og det er som følger:


Oppsøk din lege for å få stilt en presis diagnose. Ut fra dette vil legen si hva som vil være mest effektivt og hensiktsmessig behandling, f.eks. tverrfriksjon med betennelsesdempende gele, enten hos fysioterapeut eller om du gjør det selv. En fysioterapeut eller legen din kan jo vise deg hvordan det gjøres. Men det aller viktigste, mest effektive og viktigste tiltaket, er uansett følgende: Det som gjør vondt, eller fører til forverring av smerten, lar du være å gjøre, mens alt som ikke gjør vondt, kan du gjøre så mye du vil av. Det rådet følger du så helt til du blir helt kvitt dette, for det gjør du, selv om det kan være seiglivet. 


Du gjør heller ikke noe galt med å bruke NSAIDs, hvilket du lurte på. Men det er ikke nødvendig behandling, for slike plager blir en god av uansett, med kun tiden til hjelp, samt å unngå smerteprovoserende aktiviteter.

Ha det bra og god bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-