Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Beinhinnebetennelse og behandling av dette

Spørsmål

Hei. Jeg har over lengre tid slitt med leggsmerter, og da hovedsakelig i den nedre delen av leggen. Smertene er mellom tibia og soleus muskelen (På innsiden av leggen) og det kan noen ganger også verke litt i akillessenen. Har også hatt vondt i akilles der den har hovnet opp etter noen løpsøkter, det var forbigående men mulig det var brukbar informasjon. Uansett, jeg har fått diagnosen beinhinnebetennelse hos fysio, og prøvd en runde med trykkbølgebehandling. Dette gjorde leggen fin i noen uker, før det kom tilbake for fullt igjen. Har nå avlastet leggen skikkelig, i rundt 6 uker og driver med opptrening. Problemet mitt er da at det kommer tilbake igjen, og nå klarer jeg så vidt 10 minutter jogg på mølle før leggen begynner igjen. Kjenner ingen smerte når jeg jogger, men det er dagen derpå det gjør vondt. Det er ømt i leggen, og smertene er verst når jeg går ned trapper. Problemet har jeg hatt siden juli i 2020, og lurer på om det er noe mer jeg kan gjøre for at dette skal gå over? Har hørt om operasjon, men er dette ofte vellykket? Til vanlig er jeg aktiv innenfor sprint, og får selvsagt ikke gjort dette når leggen er som den er.

Mann 22
Svar

Hei!


Her må jeg forutsette at diagnosen er korrekt. Beinhinnebetennelse finnes i to varianter; én på innsiden av leggen (som jeg tror du beskriver), og en annen på forsiden og utsiden av leggen. For sistnevnte er det vist en svak sammenheng med stram leggmuskulatur.


Behandlingen er tøyning, grundig oppvarming og eventuelt korrigere akseavvik i kne eller ankel hvis dette foreligger. Ultralyd, trykkbølge, steroider og annen slik behandling er ikke sikkert påvist å fungere.


Operasjonen du nevner, har i enkelte studier vist at ca 70% opplever god bedring av sine plager etter operasjonen.


Lykke til!