Behandling ved osteoid osteom

Spørsmål

Hei, har fått påvist Osteiod Osteoma i ribbein, plages med smerter nesten hver eneste dag, har vært på time hos kirurg og fikk da beskjed om at å fjerne denne var krevende og ville forårsake mer smerte. Det jeg lurer på er om det er vanlig å fjerne ved kirurgi, eller finnes det andre måter? Et siste spørsmål, er det vanlig å få snakke med flere leger/kirurger ved sånne saker? Vil tro jeg bare blir henvist til samme kirurg om jeg går til fastlegen min igjen. Takk for svar. Mvh. Håkon

Mann 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Den vanlige behandlingsstigen ved denne tilstanden er i første omgang smertestillende medisiner som virker betennelsesdempende. Hvis man ikke kommer i mål med dette, forsøker man en mer aktiv tilnærming. I noen tilfeller kan man fjerne svulsten med radiobølger, i andre tilfeller skraper man ut svulsten. Valg av behandling avgjøres i stor grad av beliggenheten av svulsten.


Vurdering av slike tilstander gjøres vanligvis ved eller i samarbeid med høyspesialiserte avdelinger, som vi kun har tre steder i Norge. Nå vet ikke jeg hvor du er vurdert, men jeg ville kanskje forvente at tilstanden også var vurdert ved ett av disse stedene. 


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-