Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Behandling av stressbrudd i skinnebeinet

Spørsmål

Hei. Jeg har fått påvist stressfraktur i tibia. Det har nå gått rundt 5 og en halv uke siden jeg fikk det påvist, og har avlastet Høyre fot totalt de siste 5 ukene. Det er fortsatt bittelitt vondt til tider i begge leggene. Har svømt og løpt i vann så lenge jeg har avlastet med krykker. Det jeg lurer på er om jeg burde oppsøke lege for mr eller om det er normalt? Lurer også på om du kan tolke røntgenbeskrivelse som jeg legger ved?

Mann 24
Svar

Hei!


Først av alt, røntgenbildene dine beskriver litt reaksjon i beinhinnen på skinnebeinet ditt, i overgangen midre og nedre tredjedel. Røntgenlegen mener dette ser ut som stressbrudd under tilheling.


Stressbrudd oppstår når knokkelvevet overblastes over tid. Oftest skjer dette når knoklene utsettes for belstning, uten tilstrekkelig restitusjon.


Ved påvist stressbrudd bør derfor knokkelen avlastes i en tilstrekkelig periode. Når smertene er avtatt, kan man igjen starte gradvis økende belastningen av knokkelen, men ikke opp til det som utløser smerter. I tillegg bør du ta en gjennomgang av hva som kan ha utløst dette, og om du bør legge om på treningsmengde, treningstype, løpesett hvis det er aktuelt, og hvilket skotøy du benytter.


I utgangspunktet er røntgen førstevalg, og MR benyttes heller hvis man ikke enda klarer å påvise forandringene.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-