Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Assymmetri over brystet

Spørsmål

Usymetrisk Pectoralis ! Jeg har trent vekter i over 30 år og har så lenge jeg husker litt usymetri i brystet ! Vet alt dette almenne om naturlig medfødt usymetri på kvinner og menn . Mitt problem er enten avrivning, en bitteliten Polen syndrom eller bare slitt bort fibre ved hard jobbing ? Eller nerve i klem eller dårlig blodtilførsel ? ? Tok røntgen (MR?)for å vite mere ,uten resultat 2018. Etter som årene går blir musklene i kroppen mere markerte og jeg ser derved et tydelig Flatt bryst i trekanten av pectoralis på ene siden uten volum . Vet ikke om det er Pec major eller minor ,men det er helt flatt uten volum på H side ! Ved trening av bryst føles en mere stramming under armen på skadet side . Jeg kan ikke gå i normale litt stramme t skjorter uten at deformasjon synes( utrolig ubehagelig å høre kommentarer bak ryggen )Virker som en pectoralis implantat for menn av minste type burde få tilbake symetri ,men vi har lite av flinke kirurger på dette i norge tror jeg ! Leser av tidligere innlegg fra fysoterapaut og missforstår kanskje :,Kroppen er i noen tilfeller litt for god til å reparere, og ved oppbyggingen av nye fibre i en muskel..../- Ferdig kopi .Jeg føler at muskler er som nerver og nye fibre gror ikke ut ,men rehabiliterer etter skade og blir sterkere ! Er noen muskelfibre røket så er de røket ! Ser på min ene underutviklede pec og mistenker at det mangler muskelfibre . Lurte også på om det kunne være søkk i ribben ,men jeg kjenner jo muskelvolumet ! Dette tar bort treningslysten i lange perioder da jeg ikke kan gå i normale t skjorter i perioder hvor en er i form ! Nå er jeg litt småfet og kjemper med motivasjon ! Er det mulig å gjøre noe kirurgisk som får symetri ? Det mangler liksom 100 g og er nøyaktig flatt der trekanten i pectoralis skal ha mest volum . Det skulle kurvet ved at det buler ut slik som min solide muskel på v side . Ps har pratet med fastlege og som nevnt MR bilder uten resultat . Hilsen en som hadde likt å trene mere !

Mann 61
Svar

Hei!


Så vidt jeg skjønner har du observert dette "så lenge jeg husker" - altså virker det lite sannsynlig at dette skulle være en skade, eller tilkommet som følge av sviktende blod- eller nerveforsyning. Da står vi vel igjen med at dette sannsynligvis er medfødt, og du nevner Poland syndrom, som virker rimelig fornuftig å anta kan være årsaken.


Jeg ville forhørt meg med en plastikkirurgisk avdeling om det er mulig å få utført en rekonstruksjon av normalt utseende anatomi. Dette vil dog ikke gjøre noe med den tapte muskelfunksjonen, kun det kosmetiske.


Lykke til!