Arrvev etter operasjon i armhulen?

Spørsmål

Hei, for 4 uker siden fikk jeg fjernet en fettvevskul (lipom) i høyre armhule hos en hudlege. For 2 uker siden ble stingene tatt ut, men senen i høyrearmen har blitt merkbart strammere og synlig(i armhulen) i samband med dette. Det kjennes nærmest som om den har blitt 1-2cm kortere, strekker veldig i høyre armen om jeg forsøker plukke opp noe fra gulvet, ta på meg sko og lignende. Jeg klarer å gjøre det, men det er ubehagelig og senen blir veldig mye strammere enn den i venstrearmen. Aldri hatt problemer med det før. Denne kulen jeg fjernet lå rett ved(eller opp på) senen og hvis jeg kjenner der inngrepet ble gjort så er det litt hardere enn områdene rundt. Det gjør ikke vondt om jeg trykker der, eller om jeg tar på senen. Spørsmålet mitt er hvor lang tid tar det for slikt å gro ferdig? Og hva fylles det tomrommet som blir av den fjernede kulen? Det virker som det har skjedd noe der som holder igjen senen, men usikker på om det har gått for lite tid og at det kan ordne seg selv, eller om jeg bør få en lege/kirurg til å se på det ettervært. Det er neppe noe farlig, men veldig plagsomt.

Mann 32
Svar

Hei.


Jeg tenker at den mest sannsynlige forklaringen på det du kjenner, er arrvev og hevelse etter operasjonen. Det er fremdeles kort tid siden operasjonen, og du trenger månedsvis før du vet noe om det endelige resultatet her, kanskje opp mot et år. Derfor tenker jeg at det ikke er noen grunn til å oppsøke lege / kirurg for å se på dette her og nå, da det er for tidlig, og fordi dette ikke på noen måte behøver å forbli det endelige resultatet. Du kan med fordel gjøre daglige strekkeøvelser som legger et jevnt og konstant strekk på det aktuelle området. Ikke bruk rykk og raske drag, kun jevnt drag over et minutt eller to, gjerne flere ganger daglig, og hold på med det over lang tid, det ville jeg har gjort om jeg var deg.

Skulle dette mot formodning blir et permanent problem, så vil det være aktuelt å oppsøke lege for å få en vurdering av om det er noe som kan korrigeres på kirurgisk, men vent i hvertfall et halvt år eller mer før du tenker på det, så får du mer informasjon om hvordan dette utvikler seg. Det vil uansett være helt uaktuelt å gjøre noe her og nå, enhver lege / kirurg ville da ha sagt det samme som meg, dvs at vi må først la tiden gå for å se hva det endelige sluttresultatet blir.

Håper det var greit svar, ha det bra.