Akutte smerter i ryggen

Spørsmål

Akutt sterke smerter i korsryggen etter et moderat løft, antagelig med vridning. Har hatt det tidligere for en god stund siden. Jeg er vanligvis mye fysisk aktiv. Aktivitet i forbindelse med arbeid er nå ikke mulig. Poblem med å gå og reise meg skikkelig opp. Ikke smerter når jeg ligger flatt på ryggen eller sitter. Paracetamol ingen effekt. Hvordan bør jeg forholde meg for å bli smertefri og komme i normal aktivitet igjen så snart som mulig? Hvor mye bør jeg tvinge meg til å gå på tross av smertene? Med hilsen og takk for svar. Jarle Aune

Mann 78

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, Jarle!


Basert på din alder, og den aktiviteten som utløste de akutte smertene i korsryggen din, er det trolig tale om en brist i en ryggvirvel du opplever. Dette kan gjøre intenst vondt i dager, og opp til flere uker, men pleier som oftest å gå spontant over ila 6 ukers tid. Det er ikke så mye du kan gjøre, annet enn å være i vanlig aktivitet, men unngå løft og belastning av ryggen.   For å avhjelpe på smertene, kan lette smertestillende. Så lenge du ikke opplever noen utstrålende smerter til beina, eller andre symptomer på at nerver er kommet i beknip, trenger du neppe røntgen for å stille denne diagnosen. 


Det kan være greit å snakke med fastlegen om mulikhet for benskjørhet, hvis aktiviteten ikke var stor nok til å forklare bruddet.


Lykke til!


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-