Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Akutte smerter i ryggen

Spørsmål

Akutt sterke smerter i korsryggen etter et moderat løft, antagelig med vridning. Har hatt det tidligere for en god stund siden. Jeg er vanligvis mye fysisk aktiv. Aktivitet i forbindelse med arbeid er nå ikke mulig. Poblem med å gå og reise meg skikkelig opp. Ikke smerter når jeg ligger flatt på ryggen eller sitter. Paracetamol ingen effekt. Hvordan bør jeg forholde meg for å bli smertefri og komme i normal aktivitet igjen så snart som mulig? Hvor mye bør jeg tvinge meg til å gå på tross av smertene? Med hilsen og takk for svar. Jarle Aune

Mann 78
Svar

Hei, Jarle!


Basert på din alder, og den aktiviteten som utløste de akutte smertene i korsryggen din, er det trolig tale om en brist i en ryggvirvel du opplever. Dette kan gjøre intenst vondt i dager, og opp til flere uker, men pleier som oftest å gå spontant over ila 6 ukers tid. Det er ikke så mye du kan gjøre, annet enn å være i vanlig aktivitet, men unngå løft og belastning av ryggen.   For å avhjelpe på smertene, kan lette smertestillende. Så lenge du ikke opplever noen utstrålende smerter til beina, eller andre symptomer på at nerver er kommet i beknip, trenger du neppe røntgen for å stille denne diagnosen. 


Det kan være greit å snakke med fastlegen om mulikhet for benskjørhet, hvis aktiviteten ikke var stor nok til å forklare bruddet.


Lykke til!


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-