Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Acromioclavikulærleddsluksasjon

Spørsmål

Har fått ac luksasjon grad V etter å ha landa på skuldra i en sykkevelt i 45 kmt for 5 mnd siden. ( I tillegg fikk jeg brudd i de to øverste ribbeina, men tror jeg har grodd fint. ) Har mye smerter og skuldra fungerer dårlig, venter på operasjon. Et par uker etter ulykken begynte jeg å få elveblest aktig utslett på overarmen på den sida jeg er skadet. Det kommer på kveldene og om natta. Det gir seg noe med kortison krem. Kan det ha noe med skaden å gjøre, har ikke turt å spørre lege om det? Mulig jeg burde spurt nevrolog og ikke ortoped. Er litt bekymret om det skulle være noe nerveklem som ikke bør vente for lenge før det blir gjort noe med. Mvh

Kvinne 44
Svar

Hei!


Det er litt pussig at denne skaden er fem måneder gammel, som oftest blir en grad 5 skade operert i akuttfasen, siden man da kan påregne at dine egne leddbånd vil gro. Nå vil jeg tro det må gjøres en litt større operasjon hvor blant annet det må benyttes hamsstringssener fra låret.


Jeg har aldri hørt om avgrenset elveblest som en komplikasjon til denne skaden. Elveblest kan skyldes en rekke ulike forhold, feks temperatur, trykk, kjemiske stoffer, fødemidler og annet man kan reagere allergisk på. Ut fra det du skriver har jeg ingen mistanke om nerveskade, og det ville uansett neppe gitt seg uttrykk i isolert elveblest på armen.


Jeg kan kun spekulere, men kan dette være utløst av at du bruker noen form for fatle eller ortose, som kan gi lokale reaksjoner i området?


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-