Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

83-åring med vondt i leggene

Spørsmål

Jeg er 83 år og aktiv. Jeg reparerer traktor noen timer hver dag. Jeg bruker blodfortynnende medisin, Eliquis, og Amlopidin mot høyt blodtrykk samt medisiner mot forstørret prostata. Hva kan jeg kjøpe for å redusere og helst unngå smerter i leggene ? Det føles som muskelkramper, noe varierende både dag og natt.

Mann 83
Svar

Hei.


Du er altså en 83 år gammel aktiv og frisk mann, som plages med krampelignende smerter i leggene. Jeg forstår godt at du ønsker å bli kvitt dette, og her spør du om hvordan du isåfall kan få det til.

Hvis man har et helseproblem av noe slag og skal bli kvitt det, må en først vite hva det er, for å kunne si noe som helst konkret om behandling. Dette naturligvis fordi forskjellige tilstander har forskjellige behandlinger. 


Du har smerter i leggene, og det kan ha mange slags årsaker, både sykdom og ikke-sykdom. For å finne ut hva årsaken er, må du legeundersøkes.  En av tingene du må sjekke, er om det kan være nedsatt blodsirkulasjon.

Det behøver forøvrig ikke nødvendigvis å skyldes sykdom. Siden du er en aktiv mann, kan det jo være stølhet som følge av muskelbruk også.


Ta følgelig kontakt med fastlegen for å få undersøkt dette, så får du både rede på om det skyldes sykdom, og du vil få råd om hva du kan gjøre for å bli kvitt det, eller eventuell behandling om det trenges.


Lykke til og ha det bra.