Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

81-årig mann med sterke smerter i hoften

Spørsmål

Jeg har en tid hatt sterke smerter i venstre hofte. Har vært hos fysioterapeut og lege som begge mener det er muskulær. Har fått smertestillende som virker dårlig. Klarer ikke gå uten sterke smerter. Er det mulig at det skal være SLIK? Ligger nå i ro i håp om bedring. Hvordan bør jeg forholde meg videre.

Mann 81
Svar

Hei.


Du er altså en mann på 81 år som har sterke smerter i venstre hofte. Du har ikke fortalt noe her om du har falt e.l., og det er jo viktig informasjon i forhold til det å si noe om hva årsaken kan være. Hvis du fikk disse sterke smertene etter et fall eller skade, er det jo mistanke om brudd. Det er ikke uvanlig med et såkalt "innkilt" lårhalsbrudd i din alder, dvs et brudd som er stabilt og ikke nødvendigvis trenger å opereres. Men slike brudd er svært smertefulle og hindrer en i å kunne gå. Et slikt brudd kan bekreftes eller avkreftes vha et røntgenbilde. Så hvis du har fått smertene etter et fall eller en skade, er det enhver grunn til å oppsøke lege igjen for å ta et røntgenbilde. 

Legen din har vurdert smertene til å være muskulære. Jeg har ikke noen informasjon her som tilsier at ikke det kan være tilfelle, men å ha så sterke smerter at du ikke kan gå, er ikke helt vanlig ved muskulære smerter. Det kan f.eks. være hofteleddsslitasje, (artrose),- noe som er vanlig i din aldersgruppe. Det ser man ved et røntgenbilde.

Pga at du har så sterke smerter som du har, og at du ikke kan gå, og smertestillende ikke virker, så synes jeg helt avgjort at du nå skal oppsøk lege igjen og fortelle legen dette, og si at du har fått råd om å få tatt et røntgenbilde for å se om det kan være hofteleddsslitasje. Har du en skade som ligger bak det hele, med mistanke om brudd,  så skal du til øyeblikkelig hjelp-røntgen.

Og uansett så høres det også helt klart ut som at du har behov for sterkere smertestillende enn du får pr idag, så det er også en grunn til å ta kontakt med legen igjen nå.

Håper dette var konkrete og greie råd som kan hjelpe deg videre. God bedring.