Våre leger og eksperter

Johannes Rolin

BARNELEGE

Johannes Rolin

Johannes Rolin er lege, jobber pa en barneavdeling og er igang med andre aret av barnelegespesialiseringen. Johannes kan svare pa dine sporsmal om barnehelse, sykdommer og tilstander hos barn og ungdom. Han har ogsa tatt en doktorgrad pa betennelsestilstander i kroppen, og kan ogsa svare pa sporsmal rundt dette.

Spør Johannes
Johannes Thorvaldsen

KJØNNSSYKDOMMER

Johannes Thorvaldsen

Dr. Johannes Thorvaldsen er Lommelegens spesialist på hud- og veneriske sykdommer. Veneriske sykdommer er det samme som seksuelt overførbare sykdommer (tidlgere kalt kjønnssykdommer). Han kan svare på dine spørsmål om seksuelt overførte sykdommer, blant annet klamydia, gonoré, kjønnsvorter, gonoré og hiv/aids. Du kan henvende deg både om bekymringer, symptomer, sykdommer og behandling.

Spør Johannes
Thomas Risanger

ØRE NESE HALS

Thomas Risanger

Thomas Risanger jobber som Ore, Nese, Hals-spesialist. ONH spesialist. Han kan svare pa sporsmal om symptomer og plager i, eller relatert til, orene, nesen, bihulene og halsen. Det kan v?re sporsmal om infeksjoner i ovre luftveier, horsel, heshet, svelgvansker, tinnitus og svimmelhet.

Spør Thomas
Brynjulf Barexstein

ALLMENNLEGE

Brynjulf Barexstein

Dr. Brynjulf Barexstein er sjefsvarlege på Lommelegen, og har det medisinskfaglige ansvaret for tjenesten. Barexstein er allmennlege, og kan også hjelpe med røykeslutt. Allmennlegene har bred erfaringsbakgrunn og kan gi deg svar på mange ulike typer spørsmål. Lommelegens allmennleger er legene Brynjulf Barexstein og Alf Kristoffer Ødegaard.

Spør Brynjulf
Alf Kristoffer Ødegaard

ALLMENNLEGE

Alf Kristoffer Ødegaard

Alf Kristoffer Ødegaard jobber som anestesilege. Han kan svare deg på spørsmål om akutte og kroniske smertetilstander, samt behandlingsmuligheter og trygderettigheter i forbindelse med dette. Alf Kristoffer Ødegaard svarer også på allmennlegespørsmål. Allmennlegene har bred erfaringsbakgrunn og kan gi deg svar på mange ulike typer spørsmål. Lommelegens allmennleger er legene Brynjulf Barexstein og Alf Kristoffer Ødegaard.

Spør Alf
Anders Dyrbing

Søvn

Anders Dyrbing

Anders Dyrbing er tannlege som har jobbet med søvn i snart 20 år. Arbeider framforalt med diagnostikk og behandling av snorking og søvnapné, men også andre søvnlidelser som insomni. Behandler og diagnostiserer både offentlige og private pasienter med diagnostiske verktøy og behandlingshjelpemidler som søvnapneskinner og CPAP. Er rådgiver i Resmeds Europeiske nemd for søvnapneskinner. En av grunnleggerne av NOSMED og første leder av foreningen.

Spør Anders
Anne Røv-Johnsen

FARMASØYT

Anne Røv-Johnsen

Anne er informasjonsfarmasøyt ved apotek i Oslo. Hun har mastergrad i farmasi (M.Sc. Pharm) og er autorisert som provisorfarmasøyt, og er ansatt deltid som universitetslektor i apotekfarmasi ved UiO. Anne kan svare deg på spørsmål om medisiner og medisinbruk.

Spør Anne
Bjørn Løndalen

RADIOLOG

Bjørn Løndalen

Bjørn Løndalen er spesialist i radiologi og jobber til daglig ved Unilabs Røntgen Majorstuen i Oslo. Dr Løndalen kan svare deg på spørsmål omkring billedundersøkelser som CT, MR, Røntgen, PET/CT, bruk av stråling, og hvilke undersøkelser som er egnet ved forskjellige sykdommer og symptomer. Last gjerne opp bildefiler fra undersøkelse her som png, gif, jpg eller jpeg-fil, hvis du har et spørsmål om et resultat fra en undersøkelse, og ønsker at radiologen skal se på dette. Bildene vil ikke bli publisert.

Spør Bjørn
Christian Amdahl

TRENING OG IDRETTSKADER

Christian Amdahl

Christian Amdahl er lege og elitesyklist. Han har jobbet som lege i spesialisering i ortopedisk kirurgi i 6 år og har erfaring fra allmenpraksis/legevakt, men har nå tatt en pause fra klinisk virksomhet for å satse på sykkel. Han kan svare på generelle spørsmål om trening og idrett samt sykdom og skader knyttet til dette.

Spør Christian
Christian Busch

PLASTIKKIRURGI

Christian Busch

Christian Busch eier og arbeider som plastikkirurg ved Plastikkirurg1 på Sandsli i Bergen. Han er spesialist på kosmetisk plastisk kirurgi og har doktorgrad i behandling av føflekkreft. Dr Busch kan svare på dine spørsmål om plastisk kirurgi. http://plastikkirurg1.no

Spør Christian
Christian Kramer

HELSE OG JUSS

Christian Kramer

Christian Kramer er advokat i Frykman Kramer Advokatfirma. Advokat Kramer kan svare deg på spørsmål om trygd, forsikring, erstatning, yrkesskade og pasientskade.

Spør Christian
Friederike Rieger

PSYKISK HELSE

Friederike Rieger

Friederike Rieger er spesialist i allmennmedisin med tysk bakgrunn og en tysk doktorgrad. Hun har norsk godkjenning som lege og har jobbet som lege i Norge siden 2004. Hun har bred erfaringsbakgrunn fra geriatrisk (aldersmedisinsk) sykehus, som fastlege, fra barne- og ungdomsspsykiatrien og fra distrikts psykiatrisk senter med voksenpsykiatri. Dr. med. Friederike Rieger svarer først og fremst på spørsmål innenfor psykiatri, men kan også besvare spørsmål om geriatri (aldersmedisin).

Spør Friederike
Gard Kristian Anderssen

ORTOPEDI

Gard Kristian Anderssen

Gard Kristian Anderssen arbeider som overlege ved Ortopedisk avdeling, Haukeland Universitetssykehus. Han har tidligere arbeidet ved Kysthospitalet i Hagevik og Haraldsplass Diakonale Sykehus. Våren 2018 arbeidet han ved Fot- og Ankelseksjonen ved Ullevål Sykehus, OUS.

Spør Gard
Gro Sandvold

HELSE OG JUSS

Gro Sandvold

Gro Sandvold er advokat, og jobber i sitt eget firma Advokat Sandvold AS. Advokat Sandvold kan gi deg svar på spørsmål om alt innen trygderett, erstatning og forsikringer.

Spør Gro
Gunnar Hasle

REISEMEDISIN

Gunnar Hasle

Lommelegens reiselege er dr. Gunnar Hasle, som arbeider ved Reiseklinikken i Oslo. Dr Hasle kan gi deg svar på spørsmål om reisevaksiner, tropemedisin og andre helsespørsmål som kan dukke opp før, under og etter en reise.

Spør Gunnar
Haakon Aars

SEXOLOGEN

Haakon Aars

Haakon Aars er lege og sexolog, og er spesialist på sex og samliv. Dr Aars kan gi deg svar på spørsmål om blant annet forelskelse, kjærlighet, parforhold, sex, orgasme, reisning, impotens, homofili og om å bytte kjønn. Du kan også stille spørsmål som omhandler seksuelt overførte sykdommer og seksuelt misbruk.

Spør Haakon
Hans Thorbjørn Rydningen

HJERTE- OG KARSYKDOMMER

Hans Thorbjørn Rydningen

Hans Thorbjørn Rydningen arbeider som Klinikksjef og Hjerte, Lunge og Karkirurg ved LHL-klinikkene Feiring. Dr. Rydningen kan svare på spørsmål, om karkirurgi som for eksempel åreknuter/utposninger på pulsårer/og smerter i beina. Han kan også svare på spørsmål om hjertesykdommer.

Spør Hans
Jacob Juel Christensen

KOST OG ERNÆRING

Jacob Juel Christensen

Jacob Juel Christensen er klinisk ernæringsfysiolog og forsker. Han er Lommelegens ekspert på kosthold og ernæring, og kan svare deg på spørsmål om blant annet kosthold ved forskjellige sykdommer og tilstander, forebyggende og helsefremmende kosthold, overvekt, undervekt, dietter, kosttilskudd og matvarevalg.

Spør Jacob
Jan Risberg

DYKKERLEGE

Jan Risberg

Jan Risberg er dykkerlege ved NUI i Bergen. Dr Risberg kan svare på spørsmål du har om dykking og dykkermedisin.

Spør Jan
Kaare Mathiesen

TANNLEGEN

Kaare Mathiesen

Lommelegens tannlege Kaare Mathiesen svarer på alle spørsmål om sykdommer i munnhule og tenner, tannbehandling, tannstell og tannregulering.

Spør Kaare
Karina Flem Barexstein

HELSESØSTER

Karina Flem Barexstein

Lommelegens helsesøster er Karina Barexstein. Helsesøsteren kan gi deg svar på spørsmål om barn, oppvekst og familie. Du kan spørre om spedbarn, småbarn, tenåringer, foreldrerollen og familieforhold.

Spør Karina
Kjetil Guldbakke

HUDSYKDOMMER

Kjetil Guldbakke

Hudlege Kjetil Guldbakke jobber på Oslo Hudlegesenter (www.oslohudlegesenter.no). Dr Guldbakke kan svare på dine spørsmål om hudplager, hudsykdommer, laserbehandling og kosmetiske behandlinger.

Spør Kjetil
Lene Frykman

HELSE OG JUSS

Lene Frykman

Lene Frykman er advokat i Frykman Kramer Advokatfirma. Advokat Frykman kan svare deg på spørsmål om trygd, forsikring, erstatning, yrkesskade og pasientskade.

Spør Lene
Liv Bente Romundstad

UFRIVILLIG BARNLØSHET

Liv Bente Romundstad

Liv Bente Romundstad er gynekolog og postdoktor ved Institutt for samfunnsmedisin, NTNU. Hun jobber også ved Spiren Fertilitetsklinikk. Hun svarer KUN på spørsmål innen barnløshet og fertilitetsbehandling. Liv Bente har dessverre ikke kapasitet til å besvare generelle gynekologispørsmål.

Spør Liv
Maria Cabrera Stråtveit

HELSE OG JUSS

Maria Cabrera Stråtveit

Maria Cabrera Stråtveit er advokat i DALAN Advokatfirma, der hun særlig arbeider med familie- og barnerett. Advokat Stråtveit kan svare deg på spørsmål om trygd, forsikring, erstatning, yrkesskade og pasientskade.

Spør Maria
Mirza Jusufovic

NEVROLOGI

Mirza Jusufovic

Mirza Jusufovic er lege på nevrologisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet. Han har tidligere jobbet ved Haukeland Sykehus i Bergen på samme avdeling. Dr Jusufovic kan svare på spørsmål angående sykdommer i hjernen, ryggmargen og nervene. Du kan spørre om epilepsi, MS, ALS, hjerneslag, Parkinson, Alzheimer, isjias eller andre sykdommer og symptomer som angår nervesystemet.

Spør Mirza
Nina C. Bryhn

INDREMEDISINER

Nina C. Bryhn

Nina Bryhn har er utdannet lege og indremedisiner i USA, hvor hun har jobbet flere år som indremedisiner. Hun har norsk autorisasjon som allmennlege og jobber nå som lege på sykehjem i Norge. Har du spørsmål om for eksempel hjertesykdom, leversykdom eller image- tarmsykdom, kan du spørre Nina Indremedisin er den medisinske spesialiteten som befatter seg med ikke-kirurgisk diagnostikk og behandling av sykdommer, spesielt hva angår indre organer. I Norge er det åtte grenspesialiteter underndremedisin: Hjertemedisin Fordøyelsessykdommer Lungemedisin Endokrinologi Hematologi Geriatri Nyremedisin Infeksjonssykdommer Nina kan svare på både norsk eller engelsk. Hvis du stiller spørsmålet på engelsk, vil Nina vil svare deg på engelsk. ​If you want to ask a question in English, it is also possible. Nina will answer you in English.

Spør Nina
Odd-Magne Fjeldstad

LUNGEMEDISIN

Odd-Magne Fjeldstad

Odd-Magne Fjeldstad jobber som lege i spesialisering ved Glittreklinikken, som er landets ledende lungerehabiliteringsklinikk. Dr Fjeldstad kan svare på dine spørsmål om lungesykdommer.

Spør Odd-Magne
Per Åkesson

INFEKSJONSLEGEN

Per Åkesson

Per Åkesson er en legespesialist i infeksjonsmedisin. Han jobber som spesialist i Sverige ved Skånes Universitetssjukhus i Lund (Sverige). Dr. Åkesson kan svare på spørsmål om infeksjoner, antibiotikabehandling, vaksinasjoner med mer. Han svarer på spørsmål på svensk, med delvis norsk oversettelse.

Spør Per
Rim N Alme

ØYELEGE

Rim N Alme

Rim N. Alme er øyelege og kan gi deg svar på spørsmål om øynenes anatomi og funksjon, og om operasjoner og behandlinger. Dr. Rim N. Alme har vært øyelege siden 1994, og har hatt variert praksis innenfor de fleste felt i oftalmologi, såvel diagnostisk som operativt. Erfaringen er fra Oslo Universitetssykehus Ullevål og Rikshospitalet, Sykehuset Innlandet, Volvat Medisinske Senter, Oslo , privatpraksis i Sandvika, Huseby Kompetansesenter, senere Statped frem til 1.9. 2015. Hun har hatt tallrike forelesningsserier for interesseorganisasjon og pasientorganisasjoner og utarbeidet faglige retningslinjer for spesielle og sjeldne øyesykdommer. Dr. Alme har rikelig operativ erfaring innenfor okuloplastisk kirurgi, laserbehandlinger mm. Rim arbeider på sitt eghet private øyelegesenter i Drammen.

Spør Rim
Roald Danielsen

FYSIOTERAPEUT

Roald Danielsen

Roald Danielsen er Lommelegens fysioterapeut. Han kan svare pa dine sporsmal om belastningsplager, muskel- og skjelettplager, treningsopplegg, behandling og ovelser.

Spør Roald
Sveinung Wergeland Sørbye

PATOLOGI OG KREFT

Sveinung Wergeland Sørbye

Sveinung Wergeland Sorbye er overlege pa klinisk patologi, Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromso. Han er en av Norges fremste nar det gjelder HPV-vaksine og forebygging av livmorhalskreft.\n\nDr. Sorbye kan svare pa sporsmal angaende HPV, celleforandringer og kreft. Du kan sporre om celleprover, vevsprover, HPV-testing, HPV-vaksine, celleforandringer, oppfolging av unormale celleprover, livmorhalskreft og andre sykdommer som skyldes HPV.

Spør Sveinung