Våre leger og eksperter

Johannes Rolin

BARNEHELSE

Johannes Rolin

Johannes Rolin er lege, jobber på en barneavdeling og er igang med fjerde året av barnelegespesialiseringen. Johannes kan svare på dine sporsmal om barnehelse, sykdommer og tilstander hos barn og ungdom. Han har ogsa tatt en doktorgrad pa betennelsestilstander i kroppen, og kan ogsa svare pa sporsmal rundt dette.

Spør Johannes
Brynjulf Barexstein

ALLMENNLEGE

Brynjulf Barexstein

Dr. Brynjulf Barexstein er sjefsvarlege på Lommelegen, og har det medisinskfaglige ansvaret for tjenesten. Barexstein er allmennlege, og kan også hjelpe med røykeslutt. Allmennlegene har bred erfaringsbakgrunn og kan gi deg svar på mange ulike typer spørsmål. Lommelegens allmennleger er legene Brynjulf Barexstein og Alf Kristoffer Ødegaard.

Spør Brynjulf
Alf Kristoffer Ødegaard

ALLMENNLEGE

Alf Kristoffer Ødegaard

Alf Kristoffer Ødegaard jobber som anestesilege. Han kan svare deg på spørsmål om akutte og kroniske smertetilstander, samt behandlingsmuligheter og trygderettigheter i forbindelse med dette. Alf Kristoffer Ødegaard svarer også på allmennlegespørsmål. Allmennlegene har bred erfaringsbakgrunn og kan gi deg svar på mange ulike typer spørsmål. Lommelegens allmennleger er legene Brynjulf Barexstein og Alf Kristoffer Ødegaard.

Spør Alf
Anders Dyrbing

Søvn

Anders Dyrbing

Anders Dyrbing er tannlege som har jobbet med søvn i snart 20 år. Arbeider framforalt med diagnostikk og behandling av snorking og søvnapné, men også andre søvnlidelser som insomni. Behandler og diagnostiserer både offentlige og private pasienter med diagnostiske verktøy og behandlingshjelpemidler som søvnapneskinner og CPAP. Er rådgiver i Resmeds Europeiske nemd for søvnapneskinner. En av grunnleggerne av NOSMED og første leder av foreningen.

Spør Anders
Anne Røv-Johnsen

FARMASØYT

Anne Røv-Johnsen

Anne er informasjonsfarmasøyt ved apotek i Oslo. Hun har mastergrad i farmasi (M.Sc. Pharm) og er autorisert som provisorfarmasøyt, og er ansatt deltid som universitetslektor i apotekfarmasi ved UiO. Anne kan svare deg på spørsmål om medisiner og medisinbruk.

Spør Anne
Christian Amdahl

TRENING OG IDRETTSKADER

Christian Amdahl

Christian Amdahl er lege og elitesyklist. Han har jobbet som lege i spesialisering i ortopedisk kirurgi i 6 år og har erfaring fra allmenpraksis/legevakt, men har nå tatt en pause fra klinisk virksomhet for å satse på sykkel. Han kan svare på generelle spørsmål om trening og idrett samt sykdom og skader knyttet til dette.

Spør Christian
Christian Busch

PLASTIKKIRURGI

Christian Busch

Christian Busch eier og arbeider som plastikkirurg ved Plastikkirurg1 på Sandsli i Bergen. Han er spesialist på kosmetisk plastisk kirurgi og har doktorgrad i behandling av føflekkreft. Dr Busch kan svare på dine spørsmål om plastisk kirurgi. http://plastikkirurg1.no

Spør Christian
Christian Kramer

HELSE OG JUSS

Christian Kramer

Christian Kramer er advokat i Frykman Kramer Advokatfirma. Advokat Kramer kan svare deg på spørsmål om trygd, forsikring, erstatning, yrkesskade og pasientskade.

Spør Christian
Friederike Rieger

PSYKISK HELSE

Friederike Rieger

Friederike Rieger er spesialist i allmennmedisin med tysk bakgrunn og en tysk doktorgrad. Hun har norsk godkjenning som lege og har jobbet som lege i Norge siden 2004. Hun har bred erfaringsbakgrunn fra geriatrisk (aldersmedisinsk) sykehus, som fastlege, fra barne- og ungdomsspsykiatrien og fra distrikts psykiatrisk senter med voksenpsykiatri. Dr. med. Friederike Rieger svarer først og fremst på spørsmål innenfor psykiatri, men kan også besvare spørsmål om geriatri (aldersmedisin).

Spør Friederike
Gard Kristian Anderssen

ORTOPEDI

Gard Kristian Anderssen

Gard Kristian Anderssen arbeider som overlege ved Ortopedisk avdeling, Haukeland Universitetssykehus. Han har tidligere arbeidet ved Kysthospitalet i Hagevik og Haraldsplass Diakonale Sykehus. Våren 2018 arbeidet han ved Fot- og Ankelseksjonen ved Ullevål Sykehus, OUS.

Spør Gard
Gunnar Hasle

REISEMEDISIN

Gunnar Hasle

Lommelegens reiselege er dr. Gunnar Hasle, som arbeider ved Reiseklinikken i Oslo. Dr Hasle kan gi deg svar på spørsmål om reisevaksiner, tropemedisin og andre helsespørsmål som kan dukke opp før, under og etter en reise.

Spør Gunnar
Haakon Aars

SEXOLOGEN

Haakon Aars

Haakon Aars er lege og sexolog, og er spesialist på sex og samliv. Dr Aars kan gi deg svar på spørsmål om blant annet forelskelse, kjærlighet, parforhold, sex, orgasme, reisning, impotens, homofili og om å bytte kjønn. Du kan også stille spørsmål som omhandler seksuelt overførte sykdommer og seksuelt misbruk.

Spør Haakon
Hans Thorbjørn Rydningen

HJERTE- OG KARSYKDOMMER

Hans Thorbjørn Rydningen

Hans Thorbjørn Rydningen arbeider som Klinikksjef og Hjerte, Lunge og Karkirurg ved LHL-klinikkene Feiring. Dr. Rydningen kan svare på spørsmål, om karkirurgi som for eksempel åreknuter/utposninger på pulsårer/og smerter i beina. Han kan også svare på spørsmål om hjertesykdommer.

Spør Hans
Jacob Juel Christensen

KOST OG ERNÆRING

Jacob Juel Christensen

Jacob Juel Christensen er klinisk ernæringsfysiolog og forsker. Han er Lommelegens ekspert på kosthold og ernæring, og kan svare deg på spørsmål om blant annet kosthold ved forskjellige sykdommer og tilstander, forebyggende og helsefremmende kosthold, overvekt, undervekt, dietter, kosttilskudd og matvarevalg.

Spør Jacob
Jan Risberg

DYKKERLEGE

Jan Risberg

Jan Risberg er dykkerlege ved NUI i Bergen. Dr Risberg kan svare på spørsmål du har om dykking og dykkermedisin.

Spør Jan
Johannes Thorvaldsen

KJØNNSSYKDOMMER

Johannes Thorvaldsen

Dr. Johannes Thorvaldsen er Lommelegens spesialist på hud- og veneriske sykdommer. Veneriske sykdommer er det samme som seksuelt overførbare sykdommer (tidlgere kalt kjønnssykdommer). Han kan svare på dine spørsmål om seksuelt overførte sykdommer, blant annet klamydia, gonoré, kjønnsvorter, gonoré og hiv/aids. Du kan henvende deg både om bekymringer, symptomer, sykdommer og behandling.

Spør Johannes
Kaare Mathiesen

TANNLEGEN

Kaare Mathiesen

Lommelegens tannlege Kaare Mathiesen svarer på alle spørsmål om sykdommer i munnhule og tenner, tannbehandling, tannstell og tannregulering.

Spør Kaare
Karina Flem Barexstein

HELSESØSTER

Karina Flem Barexstein

Lommelegens helsesøster er Karina Barexstein. Helsesøsteren kan gi deg svar på spørsmål om barn, oppvekst og familie. Du kan spørre om spedbarn, småbarn, tenåringer, foreldrerollen og familieforhold.

Spør Karina
Kjetil Guldbakke

HUDSYKDOMMER

Kjetil Guldbakke

Hudlege Kjetil Guldbakke jobber på Oslo Hudlegesenter (www.oslohudlegesenter.no). Dr Guldbakke kan svare på dine spørsmål om hudplager, hudsykdommer, laserbehandling og kosmetiske behandlinger.

Spør Kjetil
Lene Frykman

HELSE OG JUSS

Lene Frykman

Lene Frykman er advokat i Frykman Kramer Advokatfirma. Advokat Frykman kan svare deg på spørsmål om trygd, forsikring, erstatning, yrkesskade og pasientskade.

Spør Lene
Maria Cabrera Stråtveit

HELSE OG JUSS

Maria Cabrera Stråtveit

Maria Cabrera Stråtveit er advokat i DALAN Advokatfirma, der hun særlig arbeider med familie- og barnerett. Advokat Stråtveit kan svare deg på spørsmål om trygd, forsikring, erstatning, yrkesskade og pasientskade.

Spør Maria
Marit Karlstrøm

JORDMOR

Marit Karlstrøm

Lommelegens jordmor er Marit Karlstrøm. Hun kan svare på alle dine spørsmål om svangerskap, fødsel, barseltid og egenpleie.

Spør Marit
Nina C. Bryhn

INDREMEDISINER

Nina C. Bryhn

Nina Bryhn er utdannet lege og indremedisiner i USA, hvor hun har jobbet flere år som indremedisiner. Hun har norsk autorisasjon som lege og jobber som sykehjemslege i Norge. Har du spørsmål om for eksempel hjertesykdom, leversykdom eller image- tarmsykdom, kan du spørre Nina Indremedisin er den medisinske spesialiteten som befatter seg med ikke-kirurgisk diagnostikk og behandling av sykdommer, spesielt hva angår indre organer. I Norge er det åtte grenspesialiteter underndremedisin: Hjertemedisin Fordøyelsessykdommer Lungemedisin Endokrinologi Hematologi Geriatri Nyremedisin Infeksjonssykdommer Nina kan svare på både norsk eller engelsk. Hvis du stiller spørsmålet på engelsk, vil Nina vil svare deg på engelsk. ​If you want to ask a question in English, it is also possible. Nina will answer you in English.

Spør Nina
Ove Andre Remme

RUS- OG FAMILIETERAPI

Ove Andre Remme

Ove Andre Remme er utdannet innen familie- og avhengighetspsykologi, med videreutdanning i behandling av utviklingstrauma. Han svarer på spørsmål knyttet til relasjonsproblemer, rus- og avhengighetsproblemer, utviklingstrauma samt emosjonelle utfordringer. Ove arbeider i dag som rus- og familieterapeut på en rusklinikk i spesialisthelsetjenesten og er i tillegg faglig leder i Sincero Helse og daglig leder i Terapivakten.

Spør Ove
Per Åkesson

INFEKSJONSLEGEN

Per Åkesson

Per Åkesson er en legespesialist i infeksjonsmedisin. Han jobber som spesialist i Sverige ved Skånes Universitetssjukhus i Lund (Sverige). Dr. Åkesson kan svare på spørsmål om infeksjoner, antibiotikabehandling, vaksinasjoner med mer. Han svarer på spørsmål på svensk, med delvis norsk oversettelse.

Spør Per
Sveinung Wergeland Sørbye

PATOLOGI OG KREFT

Sveinung Wergeland Sørbye

Sveinung Wergeland Sørbye er overlege på klinisk patologi, Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromso. Han er en av Norges fremste når det gjelder HPV-vaksine og forebygging av livmorhalskreft. Dr. Sørbye kan svare på sporsmal angående HPV, celleforandringer og kreft. Du kan spørre om celleprøver, vevsprøver, HPV-testing, HPV-vaksine, celleforandringer, oppfølging av unormale celleprover, livmorhalskreft og andre sykdommer som skyldes HPV.

Spør Sveinung