Ubehag nederst i magen

Spørsmål

Jeg er en kvinne på 46 år. Jeg har hatt noen smerter i nedre del av magen/mulig knyttet til underlivet, den siste tiden. Mest utartet på høyre side ganske langt ned, med noe strålingssmerter (stikkende) ned i fot. Jeg har tenkt på om dette kan være problemer med spiralen da smertene ble verre etter et samleie for en uke siden. Men så sliter jeg også med vekselsvis løs og hard mage, den siste tiden mest løs mage (ikke rennende avføring!) etter et par- tre dager med hard mage. Slik har det vært i flere år for min del. Men jeg har de siste mnd hatt en del kvalme. Den siste tiden har jeg også hatt muskelverk og leddsmerter med hovent ledd i den ene hånden og på den ene ankelen. Jeg føler meg generelt sliten, trett og tom for energi. Jeg har en stresset jobbsituasjon med tanke på phd- arbeid og er alenemor. Jeg forsøker Progynova mot overgangsalder nå da jeg har hatt litt nattesvette og følt meg laber i humøret. Jeg har tatt en del blodprøver nå og skal til gynekolog denne uken. Jeg er veldig redd for at jeg skal være alvorlig syk. Vil blodprøver kunne gi en indikasjon på alvorlig sykdom? Hvilke tanker gjør du deg om hva dette kan være? Bør jeg også ta en undersøkelse av mage/tarm?

Kvinne 46

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er ikke noe hyggelig å bekymre seg for alvorlig sykdom, stress vil igjen kunne forsterke symptomene. Du beskriver symptomer som ikke gir sterk mistanke om alvorlig sykdom. Du har hatt plager med avføringen over lengere tid. Du har ikke observert blod i avføringen. Blodprøver mtp blodprosent og jernverdier er viktig. Gynekologisk kreft kan arte seg på ulike måten. Livmorkreft begynner med blødninger. Eggstokkreft gir få symptomer. Blodprøver ca125 kan brukes, men fastlegen har kanskje ikke bestilt denne. Ultralyd hos gynekolog er beste undersøkelse. Om denne undersøkelsen er normal kan man vurdere koloskopi, men det blir avhengig av funn på klinisk undersøkelse av magen. Spiralen kan meget sannsynlig være årsak. Jeg ville ikke bekymret meg for alvorlig sykdom ut fra det du beskriver.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn