Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sår på brystvorten, sekresjon og inndragninger. Må til lege for å sjekkes for brystkreft

Spørsmål

Hei Jeg begynte å få en slags skorpe (hadde ikke hatt sår der tidligere) på min venstre brystvorte i august 2018. Det utviklet seg etterhvert til å bli et sår som du ser på bildet. Jeg har frem til nå prøvd forskjellige ting som kortisonkrem, canesten, uparfymert pudder (ikke på åpent sår) og plaster/bandasje. Såret ser ut til å gro og jeg får skorpe men så faller den av og jeg får åpent sår igjen. Såret blir også bare større.

Jeg klør også noen ganger og det er til tider svært vondt(det svir). Jeg må også nevne at det kommer ut en grønngul væske fra brystvorten ( like nedenfor såret) det væsker alltid fra samme sted og det kommer kun når jeg presser det frem. For noen uker siden begynte det også å væske fra et nytt sted (dog ikke like mye).

Jeg vet ikke om dette er av betydning men når jeg løfter armene over hodet får området rundt brystvorten en avlang form og brystvorten blir flat. Jeg har ikke hatt det slik før og den er ikke slik på den andre. Jeg har søkt på nettet for å finne ut hva det kan være og hva jeg evt. Kan gjøre for å bli kvitt dette. Noen som gikk igjen var brystkreft (pagets).

Jeg forstår at kreft står nederst på listen over sannsynlige årsaker men jeg klarer likevel ikke å legge dette fra meg. Jeg har ikke oppdaget kul i brystet og vet ikke om noen i familien min som har hatt brystkreft. Jeg har hatt flere i familien min som har hatt livmorhalskreft. Jeg er ikke gravid og jeg ammer ikke.

Jeg vet ikke om dette relevant men har vært gjennom 5 ivf behandlinger. Mistet 4 ganger før uke 7. Har lagt ved noen bilder så du kan se såret og væsken som kommer. Hva tenker du jeg bør gjøre? Jeg forstår at det er vanskelig å gi en diagnose uten å undersøke meg men hva tenker du det kan være?

Kvinne 38
Svar

Hei.

Her er det igrunnen bare en ting å si, og det er at dette skal du definitivt få undersøkt hos lege. Årsaken er at enhver endring i brystets utseende, fasong, brystvorte, sår, sekresjon mv., teoretisk sett kan være symptomer på brystkreft. Og når det gjelder spørsmålet om man kan ha det eller ei, er naturligvis den ufravikelige hovedregelen at en SKAL få det legeundersøkt, og at det er mye bedre med ti legebesøk for mye med slike spørsmål, enn akkurat ett for lite.

Når jeg sier dette, så skal du ikke mistolke dette som at jeg "tror" at dette er symptomer på brystkreft, for det er et spørsmål en ikke skal tro noe som helst om, men kun vite.

Det at brystet og brystvorten endrer fasong når du løfter armene over hodet, er en spesielt viktig observasjon, som du må vise til legen. Teoretisk sett er det noe som kan oppstå ved at en evt svulst "drar" i huden og endrer fasongen på brystet. Det er et symptom som kalles "inndragninger",og det er også på listen over funn som gjør at man skal legeundersøkes.

Utover dette blir det helt feil å spekulere i hva dette er eller ikke er, over internett, da du skal undersøkes for dette, som ovenfor forklart.

Håper det var greit svar. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-