Øm brystvorte

Spørsmål

Er det grunn til å bry seg om at den eine brystvorta er blitt konstant følsom i forhold til hvordan den andre kjennes? Den er ikke sår. Det er også noen mindre "tak" i det samme brystet. De to tingene virker ikke som om de henger sammen. "Takene" er ikke hyppige, men en sort har vedvart på samme sted noen dager. Det har ikke hindra meg i å sove, og er borte nå. Det er noen uker, 7 - 8 kanksje, siden jag la merke til dette.

Kvinne
Svar

Hei.

Sårhet i brystvorter kan oppstå uten bakenforliggende sykdom eller forklaring, men samtidig forteller du her om noen "tak" i brystet, altså en slags periodevis smerte, om jeg forstår deg rett. Da synes jeg alt i alt, med disse to symptomene fra samme bryst og ikke fra det andre, at du skal oppsøke legen din for å få dette undersøkt. Det er selvfølgelig for å utelukke brystkreft. Når det er sagt, er det selvfølgelig ikke slik at jeg mistenker dette for din del, men når det gjelder slike ting, er det naturligvis rett å ha svært lav terskel for å oppsøke lege, pga viktigheten av å oppdage slik sykdom tidlig. Og så er det jo bra å få visshet i at det ikke er noe galt, om det er det legen kommer frem til her. Håper det var et greit råd, ha det bra.