Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kuler som vokser jevnt i størrelse

Spørsmål

For noen uker siden oppdaget jeg to kuler nederst på ryggraden. Disse to er harde og på størrelse med en liten drue. Regnet med det var fettkuler, noe jeg ikke har opplevd før. Men etter dette har det dukket opp flere små kuler rundt de to større, og disse små vokser fort og kjennes større ut for hver dag, i tillegg til at det dukker opp flere og flere hver uke. Nå er der ca 6-8 stk rundt de to store. Disse små er også harde. De to store virker ikke som de vokser. Bør jeg få dette sjekket eller kan det være det bare er fettkuler? Jeg har slitt med vekttap, nattesvette og ekstrem mangel på energi siste året men alle blodprøvene jeg tok for ett halvt år siden viste ingenting. Min mor fikk kreft i en fettkul for noen år siden så jeg er litt påpasselig.

Kvinne 42
Svar

Hei.


Det er umulig å si noe sikkert om nyoppståtte kuler uten å kjenne på de, så å komme med teorier om hva dette er og ikke er, vil jeg med hensikt ikke gjøre, da det har ingen informasjonsverdi for deg.

Nyoppståtte kuler som man ikke vet årsaken til, skal undersøkes av lege. Det er naturligvis for å utelukke ondartet sykdom.

Kuler som skyldes kreft vil vokse hele tiden, og du forteller at det gjør dine. Men tilstoppede talgkjertler eller byller kan også gjøre det, og når de er merkbart større for hver dag, ville jeg nesten i utgangspunktet heller tenke i den retning, men dette er ikke noe hverken du eller jeg skal gjette eller anta noe om, så jeg anbefaler deg å oppsøke lege første virkedag etter helgen nå. Ventetid for time skal du ikke akseptere, pga den teoretiske muligheten for kreft.

Når dette ordet først er nevnt, så er det ikke for hverken å skremme deg eller for å si at jeg "tror" at det er det, men for å fortelle deg viktigheten av at du får dette sjekket.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-