Kul på halsen

Spørsmål

Hei !

Kjenner på en klump bak det høyre øret/samt en klump på halsen litt nedenfor (under kjevebeinet).(Forskjel fra andre siden) Tror jeg kan ha hatt disse 5-6 måneder.
Størrelsen virker å være konstant. Var en del forkjølet i vår med sår hals, var plaget med dette mer eller mindre sammenhengende i mange uker. (Vil si mer en vanlig forkjølelser)Føler meg ellers som normalt. Lurer på hva dette kan være

Mann, 44 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Kuler på halsen skyldes hovedsakelig: Hovne lymfeknuter som følge av en infeksjon, betennelse i talgkjertel eller ondartede/godartete svulster.
Kulene som du kjenner skyldes sannsynligvis hovne lymfeknuter som følge av gjennomgått infeksjon i området (Forkjølelse). Disse kulene kjennetegnes av at de er fritt bevegelige i forhold til underhud, velavgrensede, og kan være periodevis ømme. Lymfeknutene kan være hovne mange måneder/år etter opprinnelige infeksjon. Kuler som skyldes kreft er mer harde i konsistens, vanskelig avgrensbare og øker i størrelse. Du har hatt kulene i 5-6 måneder, det taler også imot at de skulle være farlige. Det er imidlertid helt nødvendig at en lege for undersøkt deg.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn