Kul på halsen

Spørsmål

Hei !

Kjenner på en klump bak det høyre øret/samt en klump på halsen litt nedenfor (under kjevebeinet).(Forskjel fra andre siden) Tror jeg kan ha hatt disse 5-6 måneder.
Størrelsen virker å være konstant. Var en del forkjølet i vår med sår hals, var plaget med dette mer eller mindre sammenhengende i mange uker. (Vil si mer en vanlig forkjølelser)Føler meg ellers som normalt. Lurer på hva dette kan være

Mann, 44 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Kuler på halsen skyldes hovedsakelig: Hovne lymfeknuter som følge av en infeksjon, betennelse i talgkjertel eller ondartede/godartete svulster.
Kulene som du kjenner skyldes sannsynligvis hovne lymfeknuter som følge av gjennomgått infeksjon i området (Forkjølelse). Disse kulene kjennetegnes av at de er fritt bevegelige i forhold til underhud, velavgrensede, og kan være periodevis ømme. Lymfeknutene kan være hovne mange måneder/år etter opprinnelige infeksjon. Kuler som skyldes kreft er mer harde i konsistens, vanskelig avgrensbare og øker i størrelse. Du har hatt kulene i 5-6 måneder, det taler også imot at de skulle være farlige. Det er imidlertid helt nødvendig at en lege for undersøkt deg.