Kul i armhulen

Spørsmål

Hei, jeg har hatt en klump i armhulen i ca. 2 mnd. nå. Jeg har ventet på at den skal forsvinne av seg selv, men den er der hele tiden. Den kan variere litt i str. og når den blir større er jeg ganske øm og litt smertepåvirket i området samtidig som det stråler ned i armen og ut i ribbena i tilligende område. Kan dette være en lymfeknute og isåfall bør jeg tenke på om dette er noe farlig?

Kvinne, 44 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg vil nødig skremme deg, men en kul som ikke har vært der tidligere MÅ undersøkes av lege. Selvfølgelig kan det være en helt godartet forandring, feks en litt forstørret, normal lymfeknute, en fettkul eller en talgkjertel. Imidlertid kan det også dreie seg om skumlere forandringer, spesielt må man tenke på at det kan være kreftforandringer. I såfall er det viktig å få slått dette fast så tidlig som mulig, evt fjerne kulen og finne opphavet til forandringen. Kuler i armhulen kan ha sammenheng med forandringer i brystet, men lymfekreft er også en mulighet.

Jeg synes absolutt du skal kontakte legen din angående dette, ikke minst for at du selv skal få visshet. Hvis forandringen er godartet slipper du jo å bekymre deg videre for denne kulen.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn