Kreft i binyre?

Spørsmål

Hvis du har kreft i binyrene finnes det noen behandling for det. Hva er sjansene for og bli bra, hva slags inngrep er det snakk om. Er det vanlig med kreft der, eller er det annet som kan gi smerter. Takk

Kvinne, 68 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kreft i binyren kan i noen tilfeller behandles med operasjon, dersom svulsten ikke har blitt for stor og det ikke er spredning. Dersom sykdommen blir oppdaget på et tidlig stadium, er sjansene meget gode for at man blir helt frisk.

Kreftsykdom som har sitt utgangspunkt i binyren er meget sjelden. I Norge er det bare 10-20 nye tilfeller hvert år. Det er omtrent like sjelden med svulst i binyren som ledd i en annen tilstand, der pasienten har svulster andre steder i kroppen, eller at svulsten i binyren kan være spredning fra kreftsykdom annet sted i kroppen.

Svulst i binyren gir meget sjeldent smerter. Slike svulster er ofte hormonproduserende, og pasienten kan få en rekke forskjellige symptomer, men altså ikke smerter. Binyren ligger plassert rett ovenfor nyren. Det er mye vanligere med sykdom i nyren enn i binyren. Smerter kan være forårsaket av for eksempel nyrestein. På høyre side kan også gallestein og smerter i det aktuelle området. Videre kan tilstander i tykktarm, bukspyttkjertel og hovedpulsåre gi smerter. Til sist nevnes at selve muskulaturen over området der nyre/binyre ligger kan være opphavet til smertene.

Ved smerter på siden av ryggen i høyde med ribben er det altså meget usannsynlig at man har kreft i binyren, og desto mer sannsynlig at det skyldes noe av det som er nevnt ovenfor.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-