Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kløe på brystvorte. Kan det skyldes brystkreft?

Spørsmål

Hei. Jeg har den siste måneden litt av og på vert plaget med kløe/svie på den venstre brystvorten, kløen er lokalisert på selve knuppen på brystvorten. Jeg kan ikke se noe utslett, men dersom jeg klør blir det sårt med sprekkdannelser. Det er snakk om et veldig lite området. Jeg gikk selv ut fra at det var allergi da jeg har atopisk eksem på hender og rundet begge øynene. Etter å ha lest på nettet bli jeg litt skeptisk da det bare er på den ene siden. Kan dette være et tegn på brystkreft? Jeg er teste negativ for BRACA genet da min far og hans søstre har dette, min farmor døde av brystkreft i ung alder.

Kvinne 35
Svar

Hei.

Hudforandringer og kløe på bryst og brystvorte kan noen ganger være et tegn på brystkreft. Derfor er dette noe du skal la legen din undersøke for deg. Det er på ingen måte noe sikkert tegn, naturligvis, men det er avgjort noe du skal oppsøke lege for. Du har også et poeng med dette med at det er ensidig.

Utover dette er det nok ikke så mye jeg kan si over nettet, naturligvis, men det var lurt av det å spørre, og mitt råd er altså helt klart at du skal la din lege undersøke dette. Lykke til.