Kan CT-thorax påvise brystkreft?

Spørsmål

Hei kvinne 51 år. Tok mammografi for en uke siden, men må vente 6 til 8 uker på svar. Har mye helseangst, så ventetiden er vond. Jeg har ikke kjent kuler. Mitt spørsmål er, jeg var til CT thorax med kontrast og rtg. thorax for noen få uker siden som var normale. Ville de der kunne sett om jeg hadde en kreftsvulst i brystene. Min mor døde ung av brystkreft, derfor er jeg engstelig for dette.

Kvinne 51

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det var veldig positivt at CT og røntgen var normale. Disse to undersøkelsene erstatter ikke mammografi, dersom CT har involvert brystene vil man kunne vurdere dette, men det er ikke sikkert røntgen legen har hatt fokus på det ved granskning av bildet. Det er mulig å ringe røntgenklinikkenvdu var på for å høre om dette. Uansett er det ingen grunn til bekymring, du kjenner ingen kul og det er bra. Det er litt underlig at du må vente så lenge på svar. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-