Iscador og kreftbehandling

Spørsmål

--------------------------------------------------------------------------------
Heisann,
- Jeg har en mor med kreft i leveren og jeg vet det finnes en metode der en kan sette sprøyter med medisinen Iscador direkte inn i svultsen(e), der en kommer til?. Kan hennes faste lege gjøre dette (så fremt en har medisinen Iscador tilgjengelig)?, eller hvor kan en henvende seg når en skal ha hjelp til dette? Kan dere gi meg noe informasjon angående denne type injisering? Er også takknemlig for annen informasjon!!!

mvh

Sykdommer: Tykktarmskreft med spredning til leveren

Kvinne, 56 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Iscador er et preparat som hovedsaklig inneholder ekstrakter fra misteltein. Preparatet har vært kjent lenge, men er ikke registrert som legemiddel i Norge.

Jeg kan ikke mye detaljer om dette, men preparatet er, såvidt jeg har funnet ut, omstridt og har ikke foreløpig grundig nok dokumentasjon på at det gir økt helbredelse for alvorlige sykdommer som kreft og HIV. Imidlertid er det hevdet at det kan forlenge overlevelsestiden ved enkelte kreftsykdommer og HIV. Det er problematisk å finne objektiv informasjon på internett om dette, de fleste omtalene er koblet til steder som selger preparatet. Anbefalinger jeg har funnet er at medikamentet foreløpig kun er å anbefale som tilleggsbehandling til annen, tradisjonell kreftterapi, og da som tabletter eller mikstur.

Verken allmennlegen eller pasienten kan injisere et slikt medikament direkte i en leversvulst, til det er det nødvendig med ultralydveiledning.

Sannsynligvis kan behandlende lege eller sykehusets kreftlege orientere dere om mulighetene for å få Iscador i Norge, eventuelt om det er grunnlag for dette ut fra faglige vurderinger.