Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har en knute nær brystet, men vil ikke til lege

Spørsmål

I over 1 år har jeg hatt en vond lymfeknute eller melkekjertel i nærheten av armhulen som plager meg. Når det er som verst er det vondt å legge armen inntil siden. Min mor hadde overaktive melkekjertler og har vært i mammografiprogrammet siden hun var 25-30. Jeg kjenner jeg får litt angst når dette ikke går bort. Jeg har ellers ingen symptomer. Jeg har vurdert å gå til lege, men på grunn av at jeg vil ha uføreforsikring føler jeg ikke at jeg kan, da dette vil komme i journalen min og forsikringsselskapet vil nekte meg forsikringen (jeg har vært innenfor psykiatrien fra 2008-2010, og må da vente 10 år før jeg kan få forsikring). Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre...

Kvinne 35
Svar

Hei.


Jeg naturligvis ikke si noe som helst konkret om denne knuten, uten å kjenne på den. Ut fra alle retningslinjer og råd skal slike ting sjekkes av lege, og årsaken er naturligvis at når det gjelder bryster og kreft, så skal en vite, og ikke anta. Og en skal heller gå ti ganger for ofte til lege for slikt, enn akkurat en gang for lite. 

Det at du oppsøker lege for å få vurdert en knute du kjenner, er selvfølgelig ikke noe som et forsikringsselskap vil bruke som argument for å ikke gi deg forsikring. Det er normal og fornuftig helseadferd. 


Legeundersøkelsen av denne knuten kan teoretisk sett ende med ett av to mulige resultater:

1) Det er en ufarlig lymfekjertel eller annet ufarlig. Da får det ingen innflytelse på dine muligheter til å få helseforsikring. 

2) Det kan aldeles teoretisk skyldes brystkreft. Med det sier jeg selvfølgelig ikke at jeg "tror" dette, men det er en teoretisk mulighet. Hvis det er brystkreft, er det uendelig mye viktigere for deg å få stilt denne diagnosen og få behandling, enn å få ordnet en helseforskring.


Med andre ord skal du få denne undersøkt av legen din, og dine motforestillinger mot å gå til lege med dette, mener jeg ikke er relevante i det hele tatt, og håper at jeg har klart å forklare deg hvorfor her. 


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-