Forskjellig størrelse på brystene, og et "søkk" over den ene brystvorten

Spørsmål

Hei. Har oppdaget at brystene mine er veldig forskjellig i størrelse. Min samboer har kommentert dette og han ser det selv når jeg har klær på meg. Det ene brystet har jo alltid vær litt størrre, men jeg synes forskjellen er enda større. Jeg ammer et barn på over 1 år. Ammer på begge sider. Brystet som er størst er mye tyngre også.. Har også vært plaget med med hetetokter i flere mnd. Er alltid varm og det er veldig plagsomt. Kan dette være symptomer på brystkreft? Hovedsaklig føler jeg meg varm, er ikke slik at svetten renner. Hva annet kan årsaken være til hetetokter når man er såpass ung? Tror ikke det er høyt stoffskifte, har ellers ingen symptomer på det. Er litt redd for at det er kreft..skal til lege for å ta blodprøver snart. Flere med kreft i familien, men ikke brystkreft. Brystvorten på det minste brystet peker endel opp og har ett slags søkk over den. Spesielt når jeg holder opp armen. Har lagt ved bilde.

Kvinne 24

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg skal naturlig nok slett ikke uttale meg konkret om du kan ha brystkreft eller ikke, for det skal en kun ta stilling til etter legeundersøkelse, og derfor er det bra at du har bestilt time hos legen din nå. Der skal du be legen din om å undersøke brystene dine, og er det da noen som helst mistanke om kreft, vil du bli henvist til videre undersøkelser og utredninger, naturligvis.


Rent generelt så kan følgende sies:

Du har en brystvorte som peker litt oppover, og det er et "søkk" over den. Jeg ser dette på bildene du har vedlagt, og er enig i det. En av de tingene man ser etter når det gjelder vurdering av muligheten for brystkreft, er det som kalles inndragninger, og med forbehold om bildekvalitet og manglende mulighet til å undersøke deg, kan en jo kanskje se på dette som en slik inndragning, dette "søkket" du beskriver.  Når det er sagt, så er det selvfølgelig slett ikke slik at dette "beviser" at det handler om kreft, men det er en av flere ting man ser etter. Og derfor er det riktig å bli undersøkt nå, og jeg synes heller ikke at du skal vente spesielt lenge på legetime for dette. Si at du har fått råd av annen lege (meg) om at du skal ha en relativt snarlig time, når du bestiller time.

Størrelsesforskjellen på brystene behøver ikke å bety noe, det er vanlig, og ingen av oss er symmetriske, heller ikke i brystene. Men igjen er det noe som skal vurderes sammen med "søkket", og ikke minst hva legen kjenner når han/hun nå skal undersøke brystene dine.


Hetetokter er ikke spesielt typiske symptomer for brystkreft, da ville en heller tenke på overgangsalder (ikke i din unge alder) eller evt høyt stoffskifte, så det er også noe du skal undersøkes for. Ta derfor dette opp med legen samtidig.


Jeg vil også presisere at når jeg nå sier at du bør legeundersøkes relativt snarlig, så skal du ikke tolke det som at jeg "tror" at du har brystkreft, for det første fordi det ikke er noe man skal tro noe som helst om, en skal vite.  Men det er et generelt råd ved endringer i brystene, inklusiv inndragningen, at en ikke skal vente i ukesvis for den typen problemstillinger, med å bli legeundersøkt.


Ha det bra og lykke til.


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-