En mandel har vært forstørret noen ganger, kan det være kreft?

Spørsmål

Jeg har hatt 3 episoder i vinter hvor den ene mandelen hovner opp, og det er vanskelig å svelge. Dette varer i 2-3 dager før det går tilbake. Har ingen andre symptomer, bare en betent mandel. Hadde ikke tenkt noe over det, men googler, og ser at en ensidig hoven mandel kan være tegn på kreft. Har som sagt ingen forkjølelsessymptomer eller feberfølelse med dette. Når jeg er forkjølet er hele halsen rød, ikke bare en mandel. Har ingen følbare lymfeknuter på halsen. Røyker ikke, moderat alkoholforbruk, vet ikke om jeg har hatt HPV virus. Dersom det hadde vært kreft ville det da ikke forsvunnet for så å blusse opp igjen, men vært mer konstant og voksende?

Kvinne 42

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Du har aldeles rett i at en kreftsvulst ville ikke bare midlertidig være synlig, dvs komme og gå. En kreftsvulst vil ikke bli mindre av seg selv, for så å bli stor igjen, osv. Denne ville vært konstant og voksende, nøyaktig slik du har tenkt . Derfor er det ingen mistanke om kreft ut fra det du forteller her. Det er åpenbart at det er alminnelige infeksjoner som har forårsaket dette. 

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-