Brystbetennelse eller brystkreft?

Spørsmål

Augmentine 875mg/125 mg og varidasa 40, fått for antakelse om brystbetennelse. Fikk dette på Gran Canaria 23.12, er nå ikke betydelig bedre 28.12. Kommer sekret ut fra venstre bryst som er varmt og ømt. Jeg ble anbefalt ultralyd av lege på gran canaria, men kunne vente til jeg var hjemme i Norge. Er dette fare for kreft?

Kvinne 48

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Augmentine er antibiotika, med virkestoffet amoxicillin. Det er et riktig valg av antibiotika mot brystbetennelse, men det er også slik at antibiotika alltid virker slik som forventet. Det kan skyldes at bakteriene er resistente mot akkurat den antibiotikaen. I ditt tilfelle så har du nå brukt antibiotika i 5 dager, og du er ikke særlig bedre. Det er vanlig at det tar noe tid før antibiotika begynner å virke, men en skulle kunne forvente begynnende effekt nå etter 5 dager og videre fremover. Så hvis du ikke begynner å merke bedring nå etterhvert, så bør du oppsøke lege igjen for å få vurdert om du skal ha en annen antibiotika, og samtidig må jo alltid diagnosen revurderes, om ikke en behandling virker som forventet. 


Ditt spørsmål er om dette kan skyldes kreft. Selvfølgelig er det umulig å utelukke kreft kategorisk over nett og uten å undersøke pasienten, og skulle jeg uttale meg om kreft eller ikke kreft her, så måtte et minimum være å kjenne om det går an å kjenne noen kul i brystet ditt. Men samtidig tenker jeg at så lenge legen har ment at du hadde brystbetennelse, så er det rimelig sannsynlig riktig diagnose, for det arter seg ganske anderledes enn en svulst, og det er ikke en spesielt vanskelig diagnose å stille. Ved en brystbetennelse har man ofte sterke smerter i brystet og tyngdefornemmelse, det kan være rødt, hovent og varmt, det kan komme sekret, og man får ofte feber og frostanfall. Disse tinene er ikke typiske kjennetegn for brystkreft.

Så lenge legen har anbefalt deg en ultralyd av brystet, så synes jeg også at du skal følge det rådet. Men i først omgang oppsøke lege påny nå som ovenfor beskrevet, om ikke symptomene gir seg etterhvert.


Håper det var grei informasjon. God bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-