Symptomer på kreft?

Spørsmål

Jeg ble operert for brystkreft 10.mai ifjor, med derpå følgende cellegift og strålebehandling. Fjernet høyre bryst samt lymfeknuter i armhulen. Ferdig til jul ifjor, begynte da å ta Nolvadex. Var til etterundersøkelse 2.juni iår, gått i spenning og var veldig glad da det var i orden.
Jeg har vært veldig trett og sliten, og for litt over en måned siden har det bare blitt verre og verre. Da mange symptomer viste seg som vansker med koordinasjon, klarer ikke å reise meg opp fra der jeg sitter, sløvhet i talen og svimmelhet. Kontaktet da sykehuset og jeg ble innlagt og undersøkt blodprøver, CT scanning av hode og røntgen av skjellettet. Alt var i orden. Jeg kom hjem igjen og har nå vært hjemme i 2 uker. Noen symptomer har delvis forsvunnet, bedre koordinering, talen fungerer bra av og til, men jeg klarer ikke å reise meg opp. Min mann må hjelpe meg med alt når jeg trenger mat, toalettbesøk osv. Vi er fortvilet, får ikke snakke med kirurgen igjen om disse problemene. Er det en psykisk reaksjon eller er det noe alvorlig? Må nevne at min mor døde 10.juni etter rundt 8 år med Alzheimer. Kan dette og være en årsak med disse funksjonshemninger som jeg sliter med nå.

Relevante sykdommer/medisiner: Ryggproblemer, kan ikke opereres. Isjasj.
Bruker Paralgin Forte for dette.

Kvinne, 52 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror ikke dette er Alzheimer som debuterer så akutt. Slik jeg forstår oppsto disse plagene ganske kort tid etter at du var på kontroll og fikk vite at alt var i orden i forhold til brystkreften. Det er vanskelig å forestille seg at det skulle komme tilbakefall av kreft så kort tid etter en "normal" kontroll - men det avhenger litt av hva som ble undersøkt på kontrollen.

Symptomene dine har jo preg av å komme fra hodet/nervesystemet - og jeg bør nevne at kreftspredning kan i tidlige stadier ikke nødvendigvis være synlig på CT uten kontrast, mens en MR-undersøkelse vanligvis vil fange opp selv svært små forandringer. MR er også godt egnet til å avklare om du har hatt et infarkt/blodpropp til hjernen. I tillegg kan det være aktuelt å undersøke lever for spredning og lungene for spredning, men om det er nødvendig hos deg er avhengig av hvordan legene oppfatter kreftsykdommen din. Symptomene kommer jo uansett ikke derfra, men generell spredning i kroppen kan gi svært dårlig allmenntilstand. Som sagt er det rart om dette skulle dukke opp nå helt umiddelbart etter en kontroll som angivelig var fin/normal.

Det er klart at det også kan dreie seg om en psykisk reaksjon, men hos en som har en alvorlig sykdom i forhistorien må alltid all "kroppslig" sykdom avklares først før psykisk sykdom blir diagnosen. Her må fastlegen din spille en viktig rolle i utredningen - det meste kan gjøres via ham/henne uten at du må legges inn på sykehus.

Jeg kan neppe slå fast hva som er årsaken til plagene dine kun over internett, men håper dette kan gi deg litt motivasjon og tanker om utredningen videre.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-