Kul i brystet

Spørsmål

For en måneds tid siden oppdaget jeg en kul i mitt høyre bryst.Tenkte ikke så mye over den der og da,men undersøkte brystene mine for en uke siden igjen,og den er der fremdeles.Kulen er ca 1,5-2cm.Sitter ganske langt ed på brystet,under brystvorten.Nå begynner det å summe skumle tanker i hodet på meg,men jeg har ikke lyst å gå til lege om det bare skulle være en bagatell.Min samboer fikk også kjenne etter,han mener jeg bør oppsøke lege.Har du/dere en formening om hva dette kan være for noe?Finnes det andre symptomer på brystkreft enn bare at man finner en kul?Allmenntilstand f.eks? Kvinne, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Alle kuler i brystet skal som en generell regel utredes videre, så dette synes jeg absolutt du skal ta opp med fastlegen din. Statistisk sett vil hver 12. norske kvinne få brystkreft i løpet av livet. Brystkreft i din alder er imidlertid sjelden, men det forekommer.

Legen din vil kjenne på kulen og forsøke å avgjøre hva slags kul det dreier seg om. Dersom hun er det minste i tvil vil du bli henvist til videre undersøkelse med mammografi, ultralyd av brystet og evt. vevsprøve av kulen.

Den vanligste årsaken til kul(er) i brystet i din alder er såkalte fibroadenomer ("bindevevskuler") og væskefylte cyster. Hevelse i melkekjertler på grunn av hormonpåvirkning og melkeansamling i kjertler kan også medføre kul i brystet. Likeledes er kuler i forbindelse med amming også vanlig.

Det vanligste symptomet på brystkreft er tilfeldig funn av en kul i brystet. Andre symptomer kan være sekresjon fra brystvorten, eksem på- eller inndragning av brystvorten, sår på brystet som ikke gror, eller lokal smerte/ømhet som er uavhengig av menstruasjonssyklus. Nedsatt allmenntilstand sees først i langtkomment stadium av sykdommen.

Håper dette var til hjelp, lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-