Paget's Sykdom

En sjelden kreftform, med hudforandring og kløe på en brystvorte.

EKSEM, FLASSENDE HUD OG KLØE: Kan ha mange årsaker. En sjelden årsak er Pagets sykdom. Foto: Alona Siniehina / Shutterstock / NTB
EKSEM, FLASSENDE HUD OG KLØE: Kan ha mange årsaker. En sjelden årsak er Pagets sykdom. Foto: Alona Siniehina / Shutterstock / NTB Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert

Pagets sykdom er en sjelden form for brystkreft.

Symptomer

Pagets sykdom er eksemliknende hudforandringer i og omkring brystvorten, som skyldes infiltrasjon fra en underliggende kreftsvulst i selve brystkjertelvevet.(4) Hudforandringene likner på vanlig eksem med rødhet, skjelling og kløende hud.

Oppsøk lege

Hudforandringene finnes kun på den ene brystvorten og responderer som regel ikke på vanlig eksembehandling med kortisonkrem og fuktighetskrem og det er viktig å oppsøke lege for videre utredning.

Pagets sykdom: En sjelden årsak til brystkreft. På dette er bildet er det langtkomne forandringer. Foto: Casa nayafana / Shutterstock / NTB
Pagets sykdom: En sjelden årsak til brystkreft. På dette er bildet er det langtkomne forandringer. Foto: Casa nayafana / Shutterstock / NTB Vis mer

Diagnose

Legen vil ta en vevsprøve for å avkrefte eller bekrefte diagnosen.

Les mer om behandling av brystkreft

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring

Vi bryr oss om ditt personvern

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer