Yersiniose

Spørsmål

Jeg fikk i mars påvist Yersinia i tarm. Før dette hadde jeg diaré helt tilbake til tidlig januar. Det er nå sent i juni, og jeg sliter fortsatt med perioder med diaré. Almennlege mente at det skulle gå over av seg selv, og at de normalt sett ikke bruker antibiotika. Jeg har bestilt ny time til Lege, men føler ikke at dette blir håndtert riktig. Hvordan kan jeg gå frem for å få dette behandlet best mulig?

Jeg sliter med mat-intoleranser, bla. melk. Kan derfor ikke bruke mange av de generelle rådene (biola osv). Jeg har også spiserørsbrokk, og spiser mye Somac. Jeg har også lavt opptak av D-vitamin, og tar daglig 40mikrogram. Jeg sover også med cpap om natten. Nå med Yersinia på toppen, er energien ganske lav for tiden. Jeg får perioder med normal avføring, men når det kommer tilbake kommer det brått. Slik har det vært fra dag 1. Burde jeg f.eks. handle inn antibac-servietter, og gå over huset? Evt. Koke alt av kopper/bestikk osv? Er litt rådløs og sliten nå...

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Yersinia er et bakterium som kan føre til senvirkninger, revmatologiske problemer og kroniske tarmproblemer. Du bør se både en tarmekspert og en infeksjonslege slik at du kan bli behandlet akutt og videre.

Lykke til.

Nina Bryhn, MD

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn