Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i halsen og stemmeproblemer

Spørsmål

Hei. Jeg er akkurat ferdig med trippelen mot magesår. De siste to dagene har jeg blitt veldig sår om øm i halsen, på begge sider. Det føles som jeg er i ferd med å få halsbetennelse.. Jeg har i lang tid hatt en tendens til sår hals og rampete stemme. Faktisk fra det ble fjernet en biskjolbruskkjertel for 2 år siden. I tillegg hat jeg hatt refluxproblemer i årevis. Dette er plagsomt. Jeg har også i lengre tid en tendens til å svelge feil. Hva feiler det meg egentlig??

Kvinne 62
Svar

Hei

Jeg tror ikke at smertene i halsen har noe med trippelbehandlingen mot magesår å gjøre. Når det både går på halsen og stemmen er det nesten sikkert en virusinfeksjon. Du bør få tatt en covid-19-test, selv om det ikke er typiske covid-19-symptomer. Det en rekke virus som kan gi vondt i halsen, men det er ingen behandling for dem. Jeg tror heller ikke fjerningen av en biskjoldbruskkjertel har noe med det å gjøre.

Refluxproblemer er veldig vanlig. Om du ikke blir bedre av vanlige forholdsregler som å ikke spise om kvelden, gå ned i vekt og å sove med overkroppen høyt må behandling med medisiner som hemmer syreproduksjonen overveies.