Utslett på penishodet

Spørsmål

Hei. For 4 år siden hadde jeg samleie med en jente. Fikk da noen røde utslett på penishodet. Ser ut som kviser, og di var kleiende. Jikk til fastlegen mn da var kvisene borte. Fikk tatt urinprøve. Og sjekk. Mn alt var negatift. Nå har di kommet tilbake.
Er dette smittsomt/farlig
Regner med di forsvinner igjenn med tid, slik di jore sist

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt samt medfølgende bilde. Ut fra det du forteller om den forrige episoden, der du fikk noe som kunne minne om kviser som var ubehagelige på penishodet, men som var forsvunnet da du kom til legen, samt det du nå forteller sammenholdt med bildet er det mest sannsynlige at du har fått overført en herpes til penishodet ditt. Dette må tas med forbehold siden det ikke alltid er mulig å si noe sikkert ut fra et bilde, men utslettene kan altså tyde på at det er en herpes som er i ferd med å tilhele. For å oppklare dette bør du oppsøke en lege som har erfaring med diagnostikk og behandling av seksuelt overførbar sykdom, som en hudlege eller en klinikk som steller med slike sykdommer, som en ungdomsklinikk eller Olafiaklinkken i Oslo.

Herpes er på ingen måte farlig, men gjør vanligvis vondt under de første dagene utbruddet varer. Herpes kan være to typer, type 1 og type 2 og kan overføres til seksualpartnere ved samleie og oral sex. Litt avhengig av hvilken type man får påvist samt hyppigheten av utbruddene kan man få behandling som hindrer utbruddene i å komme, men som ikke fjerner viruset, som ligger latent i kroppen. Siden det er fire år siden du hadde dette den første gangen så kan det tyde på at du har en herpes type 1, som gir sjeldnere utbrudd enn type 2. Man trenger vanligvis ikke behandling når man har en herpes type 1.

Andre diagnoser kan ikke utelukkes og det finnes forskjellige tilstander som kan vise seg på penishodet som et utslett, men som altså ikke ligner spesielt mye på det utslettet du har på bildet. Det kan være fornuftig å ta med seg bildet du har sendt til Lommelegen samt eventuelle flere bilder av utslettet. God bedring og lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-