urinvejsinfeksjon och samleie

Spørsmål

Hei. Jeg er en kvinne på 30 år som har funnet ny partner. Har hatt flere partnere føre han, og det har nå dukket opp ett problem med min nye partner som ingen klarer å svare meg på. Jeg har fått kraftig urinveisinfeksjon etter hvert eneste samleie vi har hatt. Jeg har hatt dette nå i 8 mnd. Og det vil ikke gi seg. Gått på x antall antibiotika kurer og det kommer rett tilbake når kuren er over. Jeg har blitt så dårlig at jeg har skjelvet og kaldsvettet, tisset blod, mistet matlyst og følt at jeg er så dårlig at det å kjøre bil er noe jeg ikke har turt når det har vært på det værste. Det som nå har skjedd er at det har blitt en kronisk problem som har satt seg i kjertlene rundt urinrøret. Fikk bekreftet forstørret urinrør av urulog.. Jeg skal inn på mr undersøkelse til uka for å se hva dette er. MEN mitt store spm. Er: tåler vi ikke hverandre? Nå avstår vi fra sex for jeg tør ikke mer. Er helt grusomt for vi har det helt fantastisk sammen:( er så redd vi aldri kan være sammen på den måten? Kondom er uaktuelt. Håper noen kan svare meg på dette! Har hørt med mange spesialister men ingen tror det skal ha noe å si..?

Kvinne 31
Svar

Hei och takk för din fråga,

Detta problem är ikke uvanligt. Man tror att det beror på två saker. Dels den mekaniska påverkan i underlivet som ett vaginalt samlag innebär. Då tänker jag på att man kan föra in bakterier i urinröret under akten. Dels kan din partner ha introducerat en ny bakterieflora. Alla kvinnor har snälla bakterier i underlivet och den balansen kan rubbas när man umgås intimt med någon annan.

Vad gör man då åt detta? Det vanligaste rådet är att man är noga med att kissa efter varje samlag. Då tömmer man urinröret på eventuella bakterier som letat sig in där. Om inte problemet minskar av detta så kan man prova laktobaciller som finns som vaginalkapslar som förs in i slidan. Dessa säljs receptfritt i Sverige (till exempel Ecovag). Du kan fråga på apoteket där du bor. Ibland hjälper detta. Om du har fortsatta problem så är det antibiotika som gäller. Till exempel en låg engångsdosdos trimetoprim eller pivmecillinam som du tar efter samlag, Detta är ingen optimal lösning och används bara i svårare fall. Du måste då söka din gynekolog eller möjligen fastlege för ett recept.

Hoppas detta var till någon hjälp,

med vänlig hälsning,

Per Åkesson

Infeksjonslege


Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-