Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Urinveisinfeksjon og trenger resept

Spørsmål

Hei, jeg har pådratt meg urinveisinfeksjon. Jeg merket det idag kl 13:00. Jeg er veldig plaget med dette og har hatt det ca 20 ganger i løpet av 3-4 år. Jeg hadde det for ca 1.5 måned siden forrige gang og har fått det igjen idag. Jeg har 5 tabletter igjen fra forrige kur og har tatt 1 grunnet at jeg ikke klarer å fungere normalt uten å ta dem. Derfor er jeg redd det ikke vil vises på urinprøve. Jeg er oppå fjellet og klarer så vidt å bevege meg fra toalettet. Symptomene mine et svie ved vannlating, svie når jeg går av toalettet (altså hele tiden) og hyppig vannlating. Jeg trenger en resept på flere tabletter for å fullføre kuren og føler at hjelpen er ingen sted å få.

Kvinne 19
Svar

Hei.


Det høres avgjort ut som du har fått en urinveisinfeksjon. Det at du har hatt det så mange ganger tidligere, betyr jo både at du har tendens til å få det, og at du lett kjenner igjen symptomene fra tidligere.  Du har nå 5 tabletter Selexid igjen, og da synes jeg du skal ta disse, 1 tabl 3 ganger daglig. Er du heldig, så kan det være over i løpet av et par dager med tabletter, som du nå har nok til en todagers kur. Resept kan vi dessverre ikke hjelpe deg med her på Lommelegen, både fordi dette er en anonym tjeneste, og jeg kan jo ikke skrive en resept til en person jeg ikke har personalia på, og også fordi vi ikke driver med behandling på Lommelegen, noe som våre brukere gjøres kjent med i premissene for tjenesten, som alle må godta før de sender inn spørsmål. 

Men dette må da være svært enkelt: Ring eller send en elektronisk forespørsel til din fastlege, som så kan sende en elektronisk resept til det apotek som er nærmest du er nå. Hvis fastlegen er på ferie, vil kollegaene på fastlegekontoret eller en vikar vanligvis ta hånd om henvendelser fra hans/hennes pasienter. Det sikreste er kanskje å ringe forkontoret på legekontoret ditt, og forklare situasjonen der, så kan de rette henvendelsen til korrekt lege.

En annen og noe mer tungvint løsning er å komme deg til nærmeste legevakt fra der du er nå. Men som sagt så er det ofte at to dager med antibiotika er nok, så du kan jo starte med de du har. Det er jo bare en dag mindre enn det som er anbefalt, -tredagerskur. Det ville jeg gjort hvis jeg var deg. Lykke til og god bedring.