Urinrørskatarr (uretritt) forårsaket av ureoplasma.

Spørsmål

Hei, jeg fikk påvist klaymydia for et år siden. Gikk på antibiotika og ble kvitt den. Gikk regelmessig til legen pga jeg hadde problemer med smerte under vannlating. Der fikk jeg påvist ureoplastma/uretritt. Legen ga meg azitromax og doxyzlclin men ingen av de har fungert. Derfor lurer jeg på om det er denne type antibiotika enn bruker til å behandle uretritt. Leser på nettet om mange andre kurer eks klaritromycin. Lurer på om jeg du kan anbefale den antibiotikaene som har best virkning slik jeg kan foreslå dette til fastlegen min. Fastlegen min virker til å ha lite kunnskap om dette ettersom hun først behandlet bare meg og ikke typen. Men på alle nettsider står det at uretritt fra klaymydia er smittsomt. Trenge derfor hjelp fra noen mer erfarne.

Kvinne 20

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Ved påvist ureoplasma uretritt er anbefalingen klaritromycin 500 mg × 2 i 7 dager. Ved uretritt hvor en ikke har identifisert bakterien, er Doxycyclin, slik du fikk, også anbefalt. 

Du skriver at du har lest at uretritt fra klamydia er smittsomt, og det er det selvfølgelig. Det er jo kun ved smitte man får klamydia, så det har du helt rett i.

Håper informasjonen er til nytte for deg, ha det bra!


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-