Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tromboflebitt

Spørsmål

Hei.

Har gått med årebetennelse i høgre bein i 12 dagar. Har teke blodprøve og ultralyd som utelukkar blodpropp og som stadfesta årebetennelse. Har no fått Voltaren og Hiroduan (salve) til behandling og dette hjelper til ei viss grad. Det som bekymrar meg er følgjande: Kva kan eg ha fått dette av? Eg har ikkje tendensar til åreknutar, eg har ikkje fått sett inn kanylar eller sprøyter, eg har ikkje sår, eg har ikkje fått påvirkningar utanfrå som kan framprovosere ein årebetennelse. Dermed må dette kome innanfrå, men kva av når eg ikkje har åreknutar? Sjølv om eg brukar Voltaren og Hiroduan har betennelsen spreidd seg til fyrst kne, så lår og no til lysken. Kan dette føre til komplikasjonar? Bør eg utredast nærmare for underliggande sjukdomar?

Svar

Hei!
Spøryter, veneflon eller variser er de hyppigste underliggende årsak til årebetennelse (tromboflebitt).. Imidlertid er dette en veldig vanlig tilstand og det kan ha oppstått av andre grunner også som f.eks slag mot foten, bivirkning av medisiner mm. Du får korrekt behandling av din lege, de fleste tromboflebitter går over av seg selv uten behandling. Komplikasjon er økende betennelse i åren som gir økt rødhet og smerte. I sjeldne tilfeller kan det bli aktuelt med antibiotika. Det er ikke grunn til å utrede dette for underliggende sykdom etter en årebetennelse, men om det gjentar seg, vil det bli aktuelt.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-