Tre år gammel pike som snorker og har dårlig ånde

Spørsmål

Min datter er tre år og er frisk. Første året i barnehagen var hun mye syk, to halsbetennelser og to ørebetennelser. Den ene halsbetennelsen var en påvist tonsilitt med over 300 i CRP og sykehusinnleggelse. hun har nå gått uten infeksjon i ett år, men har begynt å få andre problemer. Hun snorker, puster tungt, brekker seg veldig når hun spiser, dårlig ånde. Hun er 12,4 kg og har kun gått opp 600 g på ett år... sykehuset sa at hun har store mandler som burde vurderes tatt etter 3 år. Fastlegen vil ikke henvise pga. Manglende infeksjoner, mens jeg kjenner på at datteren min kanskje har redusert livskvalitet Pga nevnte symptomer. Man ønsker jo det beste for barna sine. Jeg er også livredd for eventuelle komplikasjoner ved en operasjon, så jeg føler meg veldig motstridig. Jeg tror hun plages mye i det daglige, brnehagen sier at hun ikke helt henger med fysisk (blir sliten) og at hun også der snorker mye ved soving. Hva tenker du i dette tilfellet? Vi er ikke vurdert av spesialist men jeg føler kanskje at vi skulle ha vært det pga alle plagene hennes... aller helst ønsker jeg meg en løsning som ikke innebærer operasjon men det eksisterer vel ikke.

Kvinne 3

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, takk for spørsmålet ditt. 


Med flere halsbetennelser, dårlig ånde og snorking har barnet ditt flere tegn som vi ofte ser hos barn med store mandler. Barnet ditt har riktignok ikke hatt mange infeksjoner, men de andre plagene du beskriver kan være minst like viktige for barnet. En vektoppgang på bare sekshundre gram er også moderat, og hovne mandler kan være en årsak. 


For fastlegen er det naturligvis vanskelig å vurdere henvisning av et friskt barn, idet mandelvevet gjerne ikke er like hovent og synlig utenom infeksjonene.


Jeg ville imidletid, utfra det du beskriver, anbefale en vurdering hos øre-nese-halslege; såfremt henvisningen er god og beskriver barnets plager, vil legen kunne vurdere om det er tid for en undersøkelse eller operasjon eller ikke. 


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Ishita Barua
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-