To tilstander nedentil som ikke er beslektet

Spørsmål

Hei. Har kontaktet dere før. Har og vært hos lege. Han mente det var sopp og ga meg canesten for skrittet og piller mot fotsopp. Det klør ikke over penis, men det ser ut til å spre seg. Hva kan dette være? Har og prøvd med pyrisept salve på utslettet. Det hjelper ikke. Canesten hjelper heller ikke. EKan det være noen sammenheng mellom det på negl og over penis? Kan det f.eks være psoriasis? For da skal man vel ikke bruke soppmiddler?(terbinafin) Eller er dette noe heltannet? Tips og råd trengs.

Mann 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Forandringene i neglene synes vel foreenelige med neglsopp, det er imidlertid ikke vanlig å sette igang med tablettbehandling for dette uten først å ha sikret diagnosen, som er å sende inn en bit negl til nærmeste mikrobiologiske laboratorium og således eventuelt få oppvekst av sopp, prøven tar noen uker. Påsmøring med krem hjelper vanligvis fint lite på neglsopp, men har man også rødlig-flassende områder rundt og mellom tærne så vil kremen hjelpe på det. Å få tatt knekken på neglsopp tar lang tid, også med tabletter. 


Når det gjelder de tilsendt bildene med hudforandringene i behåringen over penis så er det vanskelig å si noe helt sikkert siden bildene har negrenset oppløsning. Utslettet synes å bestå av mindre og større hvelvede forandringen;- noen med en nedsenkning i midten så langt det er mulig å bedømme. Sannsynligheten er derfor stor for at dette kan være mollusker. Moluscum contagiosum er vorter fremkalt av et pox-virus, er ikke farlig og lar seg fjerne med flere metodikker som bl.a. frysing. Vorter overføres ved berøring, er meget vanlig og kan også forekomme hos barn. Ofte oppstår også mollusker etterat man har barbert seg i behåringen nedentil, barberprosessen skaper ørsmå hull i huden som blir inngangsport for mikroorganismer, som f. eks. virus. Det greieste er å bestille time hos en hudlege for begge deler og få ordnet opp med de to tilstandene, som altså sannsynligvis ikke har noe med hverandre å gjøre.  

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-