Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tilfeldig forbigående virusinfeksjon

Spørsmål

Hei. Natt til mandag fikk jeg plutselig feber med vondt i muskler og ledd. Kjente meg også litt kvalm. Mandag hadde jeg 38 i feber, var helt utslitt og ville bare sove. Hadde fortsatt en svak kvalme. Var kanskje et par ganger ekstra på do, men nesten normal avføring. Hadde lite feber på tirsdag men fortsatt slapp. Nå er jeg pigg, men dårlig matlyst og litt kvalme som kan komme etter måltid, særlig hvis det er fettrikt. Kan det være matforgiftning? Spiste samme middag som 4 andre på søndag og ingen andre ble syke. Kan legge til at jeg plages med hodepine og tok en paracet søndags kveld, har ikke brukt paracet på lenge. Kan det være en sammenheng?? Kan også legge til at i høst fikk jeg brystbetennelse og brukte dicloxacillin. Fikk etter dette en clostridiuminfeksjon som gikk over av seg selv etter ca 5 uker. Synes disse symptomene var så merkelige. Som sagt ingen oppkast eller diare. Hva kan det være? Trenger jeg å bekymre meg? Takk for svar!

Kvinne 31
Svar

Hei.


Du er altså en frisk ung kvinne, som plutselig fikk feber og smerter i muskler og ledd, og du var litt kvalm også. Dette gav seg i løpet av et par døgn.  Du lurer på om dette kan skyldes matforgiftning. Det tror jeg ikke, siden de andre som spiste det samme som deg, ikke ble syke. Jeg tror dette er en tilfeldig virusinfeksjon av noe slag, som nå er på retur, og jeg er sikker på at du er helt frisk igjen i løpet av kort tid. Det at man får plutselig feber og føler seg syk, betyr tilnærmet alltid en infeksjon.

Paracet tabletten du tok, kan ikke være årsaken til dette, jfr ditt spørsmål. Det samme gjelder din brystbetennelse og antibiotikakur sist høst. 

Det finnes ingen grunn til bekymring her, slik du spør om.

Ha det bra