Tatovering og smitte

Spørsmål

Jeg tok en tatovering i Magaluf på fylla for 2 dager siden. Det er et lite hjerte uten fyll under den ene store-tåen min.
Jeg har ikke merket noe som helst til smerter eller infeksjon, tatoveringen ser helt fin ut. Jeg er bare redd for å bli syk; hepatitt eller hiv eller om jeg plutselig må amputere noe??? er livredd og klarer ikke tenke på noe annet nå.. Tror stedet var rimelig rent, husker ikke helt..
Det jeg lurer på er om jeg burde dra til lege hjemme? Teste meg for ulike sykdommer? Skal sjekke om tatoveringen slites bort i løpet av noen måneder - hvis ikke skal jeg få den fjernet.

Svar

Hei! Det er tilnærmet usannsynlig å pådra seg en hepatitt eller HIV ved tatovering. Under tåa er huden så tykk at selv om prosedyren ikke var helt steril er sannsynlighet for smitte forsvinnende liten. Jeg ville ikke bekymret meg for dette og anser det ikke som nødvendig med videre test