Tarminfeksjon med parasitten Giardia, i svangerskapet

Spørsmål

Hei, Jeg oppholder meg stor deler av året i utlandet. Jeg har nå blitt smittet aav giardia.Jeg er i tillegg gravid i uke 36. Kan denne parasitten være skadelig for barnet? Akkurat nå har jeg barr symptomer på diaré og kvalme.

Kvinne

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei


Giardiaparasitten kan ikke påvirke barnet direkte, på noen måte. Den passerer ikke med blodet via morkake og navlestreng. Den eneste måten en slik tarminfeksjon hos mor evt teoretisk sett kunne påvirke barnet, var om mor ble svært medtatt og uttørret av evt svært hyppig og kraftig diare. Isåfall vil behandlingen være intravenøs væske til mor.

Giardia behandles effektivt med rette typer antibiotika, og Flagyl / metronidazol som er førstevalget, er trygt å bruke i svangerskapet.

Så du har ingen grunn til å bekymre deg for barnet nå, men bli kvitt din infeksjon med en antibiotikakur.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-