Tanker etter et seksuelt møte

Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex med en dame natt til 8.desember 2018 altså litt over 4 uker siden. Hun var mørk og jeg hsr aldri møtt henne før. Jeg brukte kondom hele tiden. Men er alikavel redd for hiv. Kjenner på symtomene etter å ha lest på dem, håper/ regner med det bare er psykisk. Tok en hiv test fra tryggtest for 3 dager siden, som da var nøyaktid 4 uker etter samleiet, og den viste negativ. Ligger jeg godt ann er spørsmålet mitt, er det bare jeg som er paranoid..?

Mann 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Så langt du forteller har du fulgt rådene for sikrere sex og brukt kondom, sannsynligvis mener du under et eller flere samleier, orale som vaginale, og du hadde kondomet på hele tiden. I tilegg har du gjennomført en HIV-test hjemme ca. 4 uker etter møtet ditt med kvinnen, og testen var negativ. En negativ test etter 4 uker er et meget godt tegn og etter all sannsynlighet er du sant HIV negativ. Men du må ta en kontrolltest om noen uker og da kan du ta denne testen hos fastlegen din eller annen lege i primærhelsetjenesten og testen er gratis. 


Tanker om at du likevel er blitt HIV-positiv er ikke uvanlige og disse tankene gir ikke slipp så lett. Noen enkel forklaring på at denne typen tanker dukker opp etter et seksuelt møte gis det ikke, men felles for slike følelser er at de kan være nokså vonde og forstyrre dagliglivet på en uønsket måte. Men igjen, stort mere enn du gjorde for å beskytte deg, ikke bare mot HIV, men mot de aller fleste seksuelt overførbare sykdommer er det vanskelig å forestille seg. Langt på vei gir jo resultatet av denne ene testen deg all grunn til optimisme, men helt endelig er den altså ikke, det må gå litt lengre tid før det endelig kan fastslås at du er sant negativ. Symptomene du går og kjenner på er likeledes helt vanlig og vil forsvinne såsnart du er blitt overbevist om at alt er i orden. Så som svar på spørsmålet om du ligger godt an så er gjør du det. Lykke til ! 

Har du spørsmål om KJØNNSSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Johannes Thorvaldsen KJØNNSSYKDOMMER
Pris fra 199,-