Symptomer fra penishodet etter en tid med mye sex

Spørsmål

Hei! Har i en periode på noen dager nå vil vel si 4-5dager kjent en enkel/mild kløe/irritasjon og små røde/nuppete prikker på penishodet. Synes kanskje å se at det har flasset av ett lite lag over disse, da spesielt om jeg prøver å gni litt på de. Kjenner ingen smerter, ikke om jeg prøver å tar på de heller. De er stort sett plassert på sidene av selve hodet. (under forhuden selvfølgelig. Jeg har hatt 2 sexpartnere på disse dagene og hatt endel sex. Jeg har kun hatt disse sexpartnerne siden jeg sjekket meg for kjønnssykdommer for 1mnden siden, det viste seg da at det var soppinfektion jeg hadde, og det kom bort etter 1-2dager med canesten(forøvrig var det mye mer intens kløe samt smertefullt) Har i den anledning brukt canesten når det har passet seg i 2-3dager for å se om det hjelper, har ikke merket noe direkte bedring, men har en mistanke om at det kanskje bedrer kløe og irritasjon litt. Jeg har ingen svie ved vannlating. Jeg mistenker enten at min sexpartner nr2 har smittet meg med noe(herpes kanskje?) eller at dette er slitasje. Hva mener fagfolket? 😊 Er det noe jeg kan gjøre i form av å kjøpe en annen salve å prøve eller er det bare å krype til korset å oppsøke fastlegen å få sjekket seg enda en gang? 🙈 Takker umåtelig for svar, hilsen en altfor håpløs gutt på 27år.

Mann 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Slik jeg forstår deg har du et forholdsvis nyoppstått utslett på to sider av penishodet under forhuden som klør og irriterer. Forøvrig har du relativt nylig blitt behandlet med canesten av noe som sannsynligvis legen har ment var en gjærsoppinfeksjon, likeledes på penishodet. Du har prøvd canesten på det nye utslettet uten at effekten har vært særlig stor. Du undrer deg på om du kan ha fått noe nytt overført fra den siste sexpartneren. Siden du har hatt mye sex tenker du at det hele kanskje bare er slitasje i forhudsregionen. Høyt kolesterol har ingen ting med noe av dette å gjøre. 


Ut fra forklaringen din kan dette være flere ting og det kan jo faktisk hende at det er det, en seksuelt overførbar sykdom kommer av og til ikke alene. Du kan ha fått en urethritt, dvs. en betennelse i fordre del av urinrøret, som også kan gi et utslett på penishodet;- slike betennelser fremkalles gjerne av chlamydia, mycoplasma genitalium eller gonorebakterien. Selve sykdommen kan godt være såpass mild at den ikke trernger å manifestere seg ved svie i urinrørstuppen eller utflod, selv om kraftige betennelser kan gjøre det. Behandlingen her er en antibiotikakur etter prøvetagning. 


Du spør videre om det kan tenkes å være herpes. En herpes kan ytre seg omtrent slik du beskriver, men det primære rødlige utslettet vil ettersom dagene går forandre seg til ørsmå blemmer som etterhvert går over til å bli et eller flere sår, som også etterhånden som oftest blir ømfiendtlig. Det kan godt sitte der du beskriver. Vanligvis tar man prøver direkte fra sårene og sender tilbaboratoriet for å bringe på det rene om det dreier seg om herpes type 1 eller 2. 


Du nevner at du tidligere ble diagnostisert med en gjærsoppinfeksjon og at den gjorde mer vondt enn den du har nå, samt at den forsvant etter et par dager med canesten. Gjærsopp hos en mann er forholdsvis lite forekommende og kommer som oftest hos menn som lever fast med en kvinne som har kronisk gjærsopp i skjeden. Vanligvis vil det etterhvert forsvinne, men neppe så fort som bare etter to dagers påsmøring av canesten. På den annen side kan vi ikke utelukke at det du har kan dreie seg om en slik infeksjon;- så sjeldent er det likevel ikke. Slitasje er desverre usannsynlig, selv om det kan kjennes logisk etter hendelsesforløpet. 


Som det fremgår, her er det nødvendig med en undersøkelse og aller helst av en lege eller en klinikk som har erfaring i diagnostikk og behandling av infeksjoner nedentil;- mye fremtrer som nokså likt og det er derfor helt nødvendig med prøver. Så du unngår således ikke en tur til legen med dette. I tillegg er det alltid en hjelp for diagnostiserende lege å vite om hvorvidt dine partnere kan ha noe som de har reagert på og som kanskje også bør sees på og behandles. God bedring og lykke til !


 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn