Symptomer fra penis

Spørsmål

Hei
Eg har i kanskje 5 år hatt noen plager på penis som eg ikkje helt vet hva det er. Penishodet har små sår, som noen ganger er der noen ganger ikkje, det har ofte gått en lang stund mellom utbruddene, men i det siste, 3mnd, har det vert nesten konstant.
Det virker også som eg mister huden eller det ytterste hudlaget på penishodet og på innsiden av forhuden, dette skjer 3 ganger i uken når eg har eit utbrudd, då blir det mye hvit hudavfall på penishodet og under forhuden. Dette kan vaskes eller strykes bort med fingrene. Eg har lurt på om dette egentlig er ein form for sopp eller noe. Noen ganger hvis eg ikkje dusjer ein dag kan det bli litt vond lukt av det hele. Eg har tenkt å gå til lege med dette når eg kjem heim fra eit opphold i brasil.
Men det som viser seg nå er at jenta som eg nettopp har blitt sammen med har også fått dette problemet. Eg har ikkje sett noen sår eller betennelse hos henne, men under sex får eg på meg mye hvitt lignende stoff som eg har på penis til tider.
Men menden er vesentlig større hos henne.
Det er som en hvit grøt å se til.
Håper på eit dekkende svar.
Og eventuell behandling, for alt kan kjøpes her nede raskt og enkelt.
Vi må vel ha en behandling begge to.
Men det er nok eg som har smittet henne, for eg har hatt dette i lang tid.

Relevante sykdommer/medisiner: Gjelder både for meg og for kjæreste.

Mann, 25 år

Svar

Hei.

Fint at du har bestemt deg for å gå til lege, for det er det eneste fornuftige du kan foreta deg. Man må alltid ha en diagnose, før man kan tenke på behandling, nettopp for å sikre seg at man behandler riktig tilstand med riktig medisin, ellers blir "behandling" meningsløst.

Det er en mulighet for at dette kan dreie seg om sopp, og det er forsåvidt ufarlig å forsøke soppkrem og vagitorier for henne (Vagitorier = stikkpiller til skjeden)
Spør etter klotrimazol (generisk navn = internasjonalt)

Men dette er ingen diagnose fra min side, bare et forslag til å teste en behandling som i og for seg ikke har noen bivirkninger.

Dine sår, som jeg da ikke hverken har sett eller kunnet få ta prøve av, stemmer imidlertid ikke nødvendigvis så godt inn i dette bildet. De bør definitivt bli legeundersøkt.

Selv om du evt skulle bli helt kvitt dine symptomer med soppkrem, så synes jeg allikevel du definitivt skal ta en helsjekk mhp kjønnsykdommer når du er hjemme igjen. Men hvorfor ikke i Brasil, forresten ?

Lykke til !